Editorial - Február 2010

Podporte scifi.sk
Rok 2010 bude rokom zmien a buďte si istý, že revolúciu nerobí len Apple. Aj scifi.sk pokračuje vo svojom pláne pomaly, ale iste ovládnuť svet, aj keď zatiaľ len ten virtuálny a slovenský :) Prvé kroky však už máme za sebou a o tom čo bude nasledovať sa dozviete možno už ďalší mesiac. Každopádne bude to niečo naozaj veľké!
Minule sme vás informovali o troch amerických premiérach, z ktorých najlepšie vyšla Kniha prežitia (SK premiéra 04.03.2010). Sklamanie sa dostavilo pri Svitaní (11.03.2010) - pozor nemýliť si zo Súmrakom :) a najhoršie asi obišla Légia (18.03.2010). 18. februára k nám však prichádza Vlkolak a trailer aj prvé reakcie dávajú tušiť, že tento atmosférou nabití temný triler nám ukáže toto legendárne filmové monštrum v jeho plnej kráse. Recenzie zo všetkých filmov vám prinesieme, takže ostaňte s nami.
Filmový rok sa začína skvele a zo sci-fi sa to len tak sype. Medzi pozeraním filmov si nezabudnite prečítať náš seriál o ich histórii a ako vždy nechýba to čo nikde inde nedostanete - kvantum neustále pridávaných slovenských poviedok a denné správy zo sveta sci-fi, v ktorom vládneme my! Tu je Roland Axenberg, ak čítate túto stránku, patríte k odboju!

Roland Axenberg

Roland Axenberg
"Sci-fi je existenčná metafora, ktorá nám dovoľuje rozprávať príbehy o stave ľudí. Isaac Asimov raz povedal: Jednotlivé sci-fi príbehy môžu vyzerať neustále triviálne zaslepeným kritikom a filozofom dneška, ale jadro sci-fi, jeho podstata, sa stalo veľmi dôležitým pre našu spásu, ak máme byť vôbec spasení." — SG-1 (200) ++++++++++++++++++ Čo keď ľudia považujú stroj za svojho Boha, pretože ľudia majú schopnosť vytvárať veci, ktoré ich presahujú? Čo keď človek kedysi vytvoril večné stroje aby poprel svoju dočasnosť? Čo keď sa človek nakoniec začal tomuto stroju klaňať, pretože stroj je výsledkom racionálneho postupu, zatiaľčo on sám je len krehká hračka náhody? — Azimut

Súvisiace objekty SFDB

(2010)

Légia

(2010)

Svitanie

(2010)

Vlkolak

Diskusia

Stano Lacko
AJ JA TAM PATRÍM, hmm keďže som to čítal, teda ;-)
05.02.2010
Aldeberan
cool. konečne niekam patrím :)
06.02.2010
žjuvka
oh, tak toto je tá spolupatričnosť /vytiera si slzu z kútka očného implantátu/. Moja predstava bola vzdorovito zdvihnúť pohľad (a hlaveň zbrane), diabolsky zanadávať a začať páliť hlava-nehlava. Ale raz to muselo prísť. Bez nádychu elitárstva kladiem ruku na srdce a.... súhlasím Roland.
06.02.2010
cyberstorm
a v pozadi zjuvku kladuceho si ruku na srdce znie hymna, vlaje amer..., pardon, slovenska vlajka a kamera sa pomaly vytraca do modrastych vysok neba...
06.02.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2010)

Légia

(2010)

Svitanie

(2010)

Vlkolak