Planéta 51 - Trailer

Príbeh astronauta, ktorý pri prieskume vesmíru natrafí na obývanú planétu mimozemšťanov. Na počudovanie táto vôbec nezodpovedá jeho predstavám...
Filmová história scifi
Americký astronaut kapitán Charles "Chuck" Baker pristane na planéte 51 s tým, že je prvou živou osobou na jej povrchu. Na jeho prekvapenie tomu tak zďaleka nie je. Žije tu totiž niekoľko miliárd malých zelených mimozemšťanov, ktorí si spokojne žijú vo svojich rodinných domčekoch, pečú mimozemské hamburgery a chovajú mimozemských psov... Boja sa jediného - že na ich svet zaútočia mimozemšťania - teda takých ako Chuck.
Planet 51 - Trailer Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2009)

Planéta 51

Diskusia

kAnYs
:))) toto by mohlo byt dobre
09.11.2009
Aldeberan
lol :) toto fakt može byt dobre
09.11.2009
cyberstorm
rôfoľ, tak toto je uzasne...asi 5 minut som sa nedokazal prestat smiat. Najgenialnejsi je aj tak ten..ehm,... pes.
09.11.2009
kAnYs
presne :D
09.11.2009
žjuvka
Až tak striktne ma to neupútalo. Ale to ani Avatar. Možno sa prekvapím.
10.11.2009
Šaňo aka Babcom
zjuvka: Je nieco, co ta poslednu dobu uputalo? (Myslim to seriozne, zaujima ma to.)
11.11.2009
žjuvka
Realita žeby? OK, teraz seriózne a vďaka za optimistický dovetok v zátvorke. Pozri sa na to takto. Zaujať ma zaujme prakticky čokoľvek, no niektoré námety sa mi zdajú napriek výpravnému prerozprávaniu dosť opotrebované. Čo tak uvažovať metafyzickú stránku zábavy, rozmer chcenia a dostávania, nudu, perspektívu zábavy v premýšľaní, aj keď to pravdepodobne nikam nevedie.... Filmy posledných rokov sa mi zdajú kruto neosobné napriek tomu, že bičujú najvnútornejšiu podstatu človeka rôznymi druhmi citového vydierania, apelmi na pôvodné hodnoty, naopak plytkou zábavou bez deja.... Sakra, už som ako Milan Šupa! Aj keď mne na rozdiel od neho nejde o ozdravenie spoločnosti. Iba konštatujem, že zostávam skeptikom. Sľubujem, že raz to prejde.
11.11.2009
cyberstorm
Zjuvka: nieco na tom bude (aj ked neviem ci som spravne pochopil tvoj prispevok, co sa mi u teba casto krat stava). V poslednej dobe, no dajme tomu 5000 rokov su filmy fakt len komercna zalezitost :). Ale vazne. Mas pravdu, producentom ide o zisk a nie o samotny film (knihu, literarne dielo, hudbu, platri to vo vsetkych odvetviach). Napr. podla mna bol B5 jeden z najlepsich serialov, aky som kedy videl (ak nie najlepsi). Vcera ma ale schladil kamos otazkou: \" ked bol taky dobry, preco bol ukonceny? A ak mal problemy s financiami a bol tak uzasny, preco si nedokazal sam na seba zarobit?\" Dost som o tom premyslal a myslim ze som dopel k zaveru, ze problem popularity je nasledovny: to, ze je nieco vysoko popularne nema nic spolocne s kvalitou.
11.11.2009
cyberstorm
Mnohe kvalitne, alebo aspon kvalitnejsie diela su zalozene na prepracovanom svete, kde sa OK, dajme tomu ze vyuzivaju iste archetypy, ale s urcitou davkou reality. Pribeh je prepracovany a narocnejsi na premyslanie nez u klasickeho konzumneho diela a charaktery nie su cernobiele. Psychologia postav je taktiez castokrat hlbsia nez len par dobrych hlasok na spravnom mieste. Celkovo taketo diela (a je naozaj uplne jedno, ci ide o film, tv, knihu alebo hru) su vyzretejsie, hlbsie a logickejsie. Naproti tomu diela (a teraz ma asi ukamenuju) ako Stargate ci vacsina fantasy aklada na ciernobielom ponati postav, strhujucom pribehu, cim akcnejsi, tym lepsi a uzasnych hrdinoch. Ale je to vsetko plytke. Tak moc plytke, ze keby si sa chcel utopit, tak si nenamocis ani clenky. A to sa ludom paci. Malo veci na premyslanie, malo hlbsich zalezitosti, len nech to ma spad, len nech hlavny hrdina hlaskuje.
11.11.2009
cyberstorm
A nech eje na to co najviac reklamy, cim viac, tym lepsie. Ked som nedavno siel do kina na District 9, tak nas tam bolo aj s kamosmi asi 7. Keby som siel na tmievanie, tak kino bude plne do prasknutia. Dost u mladych ludi, a celkovo, ludi robi reklama. Kedysi som si kupoval ABC-ecko. Z tych starsich asi pozna kazdy. Trufam si povedat, ze v tej dobe asi najslavnejsi casopis v vtedajsom Ceskoslovensku. Bol plny zaujimavych inormacii o prirode, technike, vede (ok, boli tam aj zvasty o pionieroch a klubovej cinnosti, co na druhu stranu stale ale povazujem za lepsiu cinnost nez sa flakat po ulici, hulit a pocuvat rap) a vystrihovacky, prilohy atd. Pred tyzdnom som bol v novinovom stanku a len tak zo zaujmu som ten casopis znova chytil do ruky. 60 percent reklamy, a zvysnych 40 percent sa rozdelilo na to, aky novy allbum bude mat ten a ten raper, ake uzasne nove hry su na mobily atd...
11.11.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2009)

Planéta 51