Harry Potter a Polovičný princ až v 2009

Verní Harrymu Potterovi si budú musieť počakť. A nie iba niekoľko dní, ale hneď niekoľko mesiacov. Presne - osem. Filmové spracovanie šiestej knihy o mladom čarodejníkovi sa totiž do kín dostane až v júli 2009.
Filmová história scifi
Harry Potter and the Half Blood Prince - Harry a Hermiona Harry Potter and the Half Blood Prince - Harry a Hermiona
Šiesty film o Harrym Potterovi bude nasledovať hlavného hrdinu a jeho priateľov do temnejších zákutí, zatiaľ čo sa svet čarodejníkov zmieta vo vojne. Prvý trailer, ktorý bol vypustený minulý mesiac (a okrem iného oznamoval mesiac premiéry ako november), dostal fanúšikov do vytŕženia. Trpezlivosť publika ale bude testovať práve spomínaný presun z novembra tohto roku o ďalších osem mesiacov, presnejšie na 17. júla 2009.
Pozrite si trailer k filmu Harry Potter a Polovičný princ:
Harry Potter and the Half-Blood Prince - Trailer - Teaser Trailer Disclaimer
V tlačovej správe COO Warner Bros., Alan Horn, oznamuje, že dôvodom pre presun premiéry je štrajk scenáristov začiatkom tohto roku: "Náš dôvod pre presun premiéry je dvojaký: vieme, že leto je najlepší čas pre premiéry rodinných filmov. To nám potvrdzuje aj premiéra posledného filmu o Harrym Potterovi, ktorej obrat je na druhom mieste za prvým filmom série. Okrem toho, tak ako každé iné štúdio, cítime dopad, ktorý na nás mal štrajk scenáristov. Ten ovplyvnil stav scenárov pre filmy, ktoré boli plánované na rok 2009, a tým zmenil aj konkurenčné prostredie počas budúceho roka. Nám to ponúka okno, ktoré chceme využiť. Dohodli sme sa, že naša najlepšia stratégia bude posunúť Polovičného princa na júl budúceho roku, kde perfektne vyplní chýbajúce miesto v strede leta."
Podľa slov prezidenta Warner Bros. Motion Picture Group, Jeffa Rubinova, je ale film už úplne hotový a jeho presun na júl bolo jednoducho obchodné rozhodnutie. A zároveň to skracuje čakanie fanúšikov na ďalšie a posledné filmové pokračovanie, Harry Potter a dary smrti: "Zmena premiéry neovplyvní produkčný harmonogram tohto alebo budúceho filmu o Harrym. Post-produkcia na Polovičnom princovi už skončila a štúdio sa už pripravuje na dvojfilm Harry Potter a dary smrti. Vieme, že fanúšikovia už očakávajú posledné kapitoly o ich obľúbenom hrdinovi. Dobrá správa je, že čas medzi šiestym a siedmym dielom sa týmto zmenší."
Pozrite si galériu k filmu.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB