Babylon 5: The Lost Tales - definitívny umieráčik?

Tvorca a pre B5-maniakov aj Boh - JMS - zjavne nakreslil v piesku imaginárnu čiaru, ktorú v prípade série Babylon 5 nemieni prekročiť.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Babylon 5: JMS Joe Michael Straczynski
"B5 ako príbeh s piatimi sériami je dokonalý tak, ako je. Ak by z tohoto príbehu malo vzýjsť niečo ďalšie, malo by to k dedičstu B5 niečo pridávať a nie z neho uberať," píše JMS vo svojom poslednom prehovore na internotovom fóre. "Takže týmto by som chcel dať všetkým na vedomie, že už nemám v pláne vyrábať ďalšie nízkorozpočtové DVD. Nemám záujem robiť ani nijaké nízkoropočtové veci pre káblovky alebo malé počítačové hry. Jediná vec ohľadom B5, o ktorú by som mal záujem z dnešného pohľadu, je plnohodnotný veľkorozpočtový kinofilm.
A je to buď to, alebo nič.
A ak by to malo byť nič, je to pre mna absolútne v poriadku, kedže pôvodný príbeh je dobrý aj v jeho súčasnej podobe."
Nám, divákom, zjavne nezostáva už nič iné ako uronit aspoň slzu a dúfať, že raz sa na našom trhu objavia aspoň komiksy a knihy zo sveta Babylonou 5. Prípadne si ešte môžeme zanadávať na nepriazeň osudu, kedže ďalší diel Lost Tales bol plánovaný na prvú polovicu 2008, a len kvôli štrajku scenáristov sa oneskoril.
RIP Babylon 5?
(autor článku: Draculin)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
30.07.2008
kAnYs
Nie? Hmm... skor ako plakat si myslim ze by sme mali byt radi ze JMS si uvedomuje aku hrozu 3 krat prezmychany pribeh predstavuje. A mozme byt radi ze B5 neskoncil ako Stargate a Startrek. Skor by som bol rad keby rozpracoval uplne novy sci-fi projekt, mimo b5 univerza.
31.07.2008
Alexander Schneider
Inak, chcel som este k tomu napisat, ze prispevok nie je odo mna, ale od Draculina... takze aby boli vec na spravnom mieste. :) Nabuduce: prosim ta, Draculin, hod to do Spacenews a nie do diskusii. Vdaka!
01.08.2008
draculin
Pardon,mea culpa.Nejak som si neuvedomil kde pisem (ta druha uz isla spravne) a diky ze ste pochopili co som tym myslel :)
01.08.2008
cyberstorm
roman, nesuhlasim, viem si predstavit pribehy z obdobia daleko po deji B5...ci uz ako serial popisujuci prťoblemy centauri, popisujuci problemy mladeho Davida, alebo v dalekej buducnosti, ked uz ludia budu na urovni prvych....
04.08.2008
Alexander Schneider
Ja hlasujem za uplne novy serial... a nech je to poriadny narez - ako akciou, tak aj dramatickym spracovanim... ale prosim, trochu dalej citovo od poslednych casti piatej serie... Prave som si pozrel Midnight on the Firing Line, uplne prvu cast B5 a som z nej nadseny! Take super!!! Perfektne charaktery! Milujem Sinclaira! Sheridan sa moze ist zahrabat! Oproti tomu som kvoli resersi pozrel aj predposlednu cas (Objects at Rest) a to je nieco hrozne! Vyumelkovane, pateticke... Bah! Oh, ma napadlo, ze tiez by bolo celkom zaujimave sledovat osudy Lenniera po jeho zlyhani prave v tej casti ako dalsi serial... hm?
05.08.2008
draculin
Sajby,obavam sa ze prave toto bolo to co JMS odmieta - vytahovat "cierne miesta" z povodneho pribehu a tie rozvadzat ako vacsie pribehy.Ta povodka seria (4.sezony) bolo takmer dokonala aj tym,ako podala konflikt apokalyptickych rozmerov,co sa maloktoremu scifi podarilo.V dalsiu seriu naozaj neverim,ale ak by mala mat nejaku nosnu myslienku,malo by to byt tiez nieco monumentalne.A nie zamerane na mimozemstanov v prvej rade,co je sice zaujimave,ale predsa len ludia su nam blizsi:) Ak uz,tak ma laka skor moznost vojny telepatov.Len si to skuste predstavit - Vojna s Tienmi je vyhrata,ale Psi Corps maju stale svoju silu.V pozemskej vlade je stale nemalo ludi z doby prezidenta Clarka.A telepati sa pokusaju,teraz na vlastnu past ziskat absolutnu moc,zacina sa skryta vojna.Na druhej strane stoji Garibaldi,ktory ma za sebou multimiliardove imperium pomocou ktoreho vedie svoju sukromnu vojnu proti Psi a Besterovy.A Garibaldi je vyborny material na cloveka ktory v mene "dobra" a pomsty urobi cokolvek.Centauri Prima sa ruti do zahuby,Drakhovia telepatov v laske asi mat nebudu - a centaurski telepati figuruju ako divoka karta,zolik v tejto hre.Sheridan je sice prezident,ale ako Mimbari,tak aj Liga svetov ked neciti hrozbu nedrzi tak velmi spolu a Zem na pokraji (dalsej) obcianskej vojny je lakava korist.Fakt ze Tene a Vorloni odisli a to ze Starsi naozaj existovali vyvola celogalakticku horucku po hladani artefaktov kde sa vsetky mocnosti snazia za kazdu cenu najst nieco co im da vyhodu pred ostatnimy.Informacia ze Sheridan o nie prilis dlhu dobu zomrie sa rozsiri a kedze ON je stredom vsetkeho,poriadok sa zacina rutit do anarchie.. nevyzera to zaujimavo? :)
05.08.2008
cyberstorm
Sano, Draculin, Kanys: Kazdsy z nas ma nejaku predstavu, ako by mohol vesmir B5 pokracovat... ci uz v dalekej buducnosti alebo minulosti, ci popisovat rozne charaktery a ich osudy alebo jednotlive udalosti tesne po seriali, alebo pocas neho....zial mam pocit, ze Mr. S. je tiez len clovek a ze Babylon 5 ako taky uz nadobro skoncil...nemyslim si ze nejaka produkcna firma da penniaze na Ackovy film Babylonu 5 a ak aj ano, tak si fest riadne pocka na uspech noveho Star Treku. Ak bude mnat ST XI uspech, tak mozno vznikne aj B5 film. Uvidime ako to bude pre hercov-predsalen hrat film a hrat serial su dve odlisne veci... A nakolko nie je mozne zrealizovat vsetko, tak mam navrh...co takto uskutocnit sutaz poviedok zasadenych do B5 univerza?
05.08.2008
draculin
Co je prva cena?? :) Na blondynky 90-60-90 uz nereflektujem,tu si mozete nechat,ale taka Four Roses by bola dobrou motivaciou :))
05.08.2008
cyberstorm
hmmm, neviem este, mozno nejaky vitazny pohar s logom scifi.sk? Netusim....mozno uchmatneme nieco zo sanovej B5 zbierky
06.08.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB