Babylon 5 - Maňušky

Po Parcone 2007 sa zdá, že náhodne generovaný projekt v kuloároch nitrianskeho agroinštitútu sa možno dočká aj budúcnosti.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Parcon 2007. Práve skončila moja prednáška o Babylone 5 a mi sa s niekoľkými ľuďmi stretávame na chodbe, pred dverami do prednáškovej sály, aby sme si poklebetili. Na moje prekvapenie, je záujem nielen o uniformy Babylonu 5, preklad B5 - The Lost Tales (Stratené príbehy) do slovenčiny, ale spontánne medzi rečou vzniká aj nový projekt podľa nápadu samotného veľkého tvorcu, JMS - maňuškový film Babylonu 5.
O maňuškách ako hereckej forme sa totiž Straczynski vyjadril v online video denníkoch, ktoré točil pri príležitosti filmovania B5 - The Lost Tales. Vo dvoch z nich spomína, že jeho pôvodná idea bola, použiť namiesto ľudských hercov práve maňušky. Warneri mu to zatrhli a tak sa s tým JMS musel vyrovnať.
Po tom, čo sme sa na spomínanej chodbe vyburcovali k ideám a akcii, rozmýšľam, že tento projekt naozaj postavím na nohy. A že jeho prvou časťou bude workshop maňušiek na Istrocone, kde by sme už mohli pracovať na vytváraní prvých maňušiek.
Ak by ste chceli vedieť, ako sa také maňušky robia, tak u nás pôjde o špeciálnu verziu z ponožky. Viac na: Danielle's place.
Myslím, že na scenári by sme mali začať pracovať už čoskoro, takže poviem... napíšte svoje nápady na zápletku filmu do reakcií k tomuto článku a uvidíme, čo sa bude ostatným najviac páčiť. :)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB