Nové knihy B5 v júli/auguste

Podľa administrátorov Mongoose Publishing na internete sa prvé z nových kníh o Babylone 5 dostanú na regále kníhkupectiev Veľkej Británie v júli až auguste tohto roku. A nebude ich málo.
Filmová história scifi
Mongoose Publishing - Logo Mongoose Publishing - Logo
Podľa najnovších správ z diskusných skupín na webstránke Mongoose Publishing ide - čo sa týka nových kníh z univerza Babylonu 5 - všetko podľa plánu.
Prvá z kníh sa bude nazývať Visions of Peace (Vízie o mieri) od Matthewa Sprangea, ktorý je jedným z predstaviteľov Mongoose Publishing. Na Amazone sa už nachádza aj jej krátky obsah:
Náhodný objav zbrane, ktorej pôvod sa datuje až k Vojne s Dilgrami, so sebou prináša galaktickú krízu obrovských rozmerov. Čerstvý absolvent anla'šockého výcviku Michael Shaw sa znenazdajky ocitá vo víre udalostí, ktoré môžu uvrhnúť Medzihviezdnu alianciu do vojny s Republikou Centauri. Temné sily sa totiž pohybujú za vládami oboch mocí a ohrozujú takto životy miliónov nevinných. Iba rangeri stoja medzi súčasným stavom a nočnou morou budúcnosti.
Okrem tejto knihy vyjdú prvý mesiac (teda pravdepodobne v júli) aj ďalšie tri knihy:
Ranger Dawning (Úsvit rangerov) od Richarda Forda
Actions of Many (Činy mnohých) od MJ Doughertyho a veľmi zaujímavá
No Rest for the Wicked (Šialenci nemajú pokoja) od Claudie Christianovej (predstaviteľky Susan Ivanovovej z originálneho seriálu).
Podľa správ je práve posledná kniha úple vynikajúca! :)
Mongoose Publishing začalo tiež rozhovory s ďalšou hereckou hviezdou zo seriálu, ktorá má chuť napísať knihu.
Druhým mesiacom by mali nasledovať ďalšie dve knihy a to:
Ashes of the Past (Popol minulosti) od Brucea Grawa a
Birth of Heroes (Narodenie hrdinov) od Bryana Steelea.
Matthew Sprange sa nesnaží zakryť svoje ambície dotiahnuť do konca aj dej druhého seriálu B5 - Crusade.
Mongoose sa v posledných troch rokov stal baštou pre Babylon 5. V jeho portfóliu sa okrem iného nachádzajú aj hry na hrdinov podľa Babylonu 5, či hra s miniatúrami Babylon 5: A Call to Arms. Pre knihy, ktoré začne produkovať toto leto, dostal svetové práva distribúcie, okrem USA, kde vlastní licenciu ešte stále Del Rey.
Otázka kanónu (pravosti deja a jeho overenie JMS) ešte stále ostávajú nezodpovedané. Zatiaľ čo Mongoose hovorí o 100% pravosti, JMS nechce o ničom počuť. Uvidíme teda, čo prinesie budúcnosť...

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB