Pokračovanie Temného kryštálu

Tartakovsky, nám známy ako režisér Star Wars: Clone Wars alebo Dexter's Laboratory bude novým režisérom pokračovania kultového fantasy filmu osemdesiatych rokov - Temný kryštál.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Dark Crystal, The - Poster - 1 Dark Crystal, The - Poster - 1
Podľa amerického časopisu Variety sa produkčná spoločnosť The Jim Henson Co. pripravuje na natáčanie pokračovania známeho fantasy filmu Temný kryštál (The Dark Crystal) pod názvom Moc Temného kryštálu (The Power of the Dark Crystal). Na režisérsku stoličku by si mal sadnúť Genndy Tartakovsky (alebo po slovanky: Genadij Tartakovskij, či nie?). Tohto muža poznáme ako režiséra známych animovaných hitov Samurai Jack, Dexter's Laboratory alebo Star Wars: Clone Wars. Jeho Orphanage Animation Studios sa postará o hlavné animačné efekty pre film, v ktorom hrajú prím bábky. Lisa Hensonová, spolu-riaditeľka Jim Henson Co. bude spolu so Scottom Stewartom zodpovedná za produkciu filmu. Brian Fround sa vracia, aby vytvoril nové hlavné postavy.
Moc Temného kryštálu sa odohráva niekoľko storočí po udalostiach z prvého filmu. Pokračovanie sleduje tajomstvom opradenú bytosť ohňa - mladé dievča, ktoré ukradne úlomok kryštálu s nádejou, že sa jej pomocou neho podarí znovu rozžiariť umierajúce slnko.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Aldeberan
Temny krystalvobec nepoznam, aky je to film ?
04.02.2006
Aldeberan
btw. bude to prvy Gendyho hrany film, ze ano ? uz iba kvoli tomu som na to zvedavy, jeho animaky su dobre :)
04.02.2006
Šaňo aka Babcom (Anonym)
Podla mna je Temny krystal jednou z kultovych zalezitosti 80-tych rokov... Urcite si to skus niekde najst, Aldeberan. Zakladne info najdes aj tu na scifi.sk. Myslim, ze onedlho napisem na to retro-recenziu. Inak, je to babkovy film!
06.02.2006

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB