Č. 6 (2011)

Shion žije so svojou matkou v ideálnom meste budúcnosti, ktoré sa nazýva jednoducho Číslo 6. Jeho život sa ale zmení, keď ako 12-ročný zachráni počas búrkovej noci utečenca z nápravného ústavu, chlapca rovnakého veku, ktorý sa mu predstaví ako Krysa. Všetko, čo sa blyští, nie je zlato a aj utopické ...

Info

Slov. názov Č. 6
Orig. názov No. 6
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Shion žije so svojou matkou v ideálnom meste budúcnosti, ktoré sa nazýva jednoducho Číslo 6. Jeho život sa ale zmení, keď ako 12-ročný zachráni počas búrkovej noci utečenca z nápravného ústavu, chlapca rovnakého veku, ktorý sa mu predstaví ako Krysa. Všetko, čo sa blyští, nie je zlato a aj utopické mesto, v ktorom žije, začína neskôr odkrývať svoje neduhy.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

Alexander Schneider @alex 29.12.2013 01:17:00
8
Dystopické anime s veľmi precíznou, hoci jednoduchou kresbou a veľmi peknou animáciou. Hlavným ťahúňom je tu ale vykreslenie vzťahu oboch hlavných hrdinov, ktorý je veľmi jemne okorenený šonen-ai, ale nikdy tento aspekt nestrká divákovi pred oči. Rovnomerný rozprávačský rytmus a vynikajúce finále robí z tohto 11-dielneho seriálu ozajstnú pochúťku. Ak Vás post-apo dystópie deprimujú, radšej dajte od toho ruky preč.