Poviedky

Ako skoro každý letný deň, aj tento, sa malý Erw hral na ulici pred domom. K hraniu okrem pár drevených hračiek používal čokoľvek čo mu prišlo pod ruku. Práve postavil neprekonateľnú hradnú stenu s pár kamienkov, ktoré pozbieral po ulici a sledoval ako desiatky vojakov - mravcov sa snažia stenu prekonať, aby dobyli hrad. Keď to prestalo mravce baviť a začali neposlušne chodiť kam Erw nechcel, tak to aj Erwa prestalo baviť. Hneď sa začal obzerať s čím sa zabaví ďalej.
20.11.2021 20:30 J. Rojko mystery / horor / uchronia Poviedky na počkanie 6
Keď som sa pozrel na hodiny, bolo niečo po druhej hodine ráno. Nočné šichta na príjme v nemocnici nemusí byť vždy akčná a plná pacientov ako vo filmoch. Vyložil som nohy na stôl a začítal sa do knihy. Párkrát ma vyrušilo zvonenie telefónu a párkrát som sa prešiel po chodbe skontrolovať pacientov, ktorí spali spánkom spravodlivých - zvláštne, takto sa nevyjadrujem, asi to mám z nejakej knihy - napadlo ma a na konci chodby som sa zadíval von z okna. Svietilo tam iba pár svetiel, jemne mrholilo a všade bol kľud, úplné ticho.
23.10.2021 20:29 J. Rojko mystery / horor / uchronia Poviedky na počkanie 5
Nevidieť farby, iba hnusnú šeď? Čo ak to neznamená nič zlé? Čo ak to znamená vidieť pravdu? Prvá poviedka tohto autora na našom serveri.
23.02.2013 9:00 J. Rojko scifi Slovenské poviedky 22