JoJo's Bizarre Adventure: Part 7 Steel Ball Run (2004)

Siedmy diel JoJa je od autora akýmsi vyčistením stola a prenáša nás do alternatívneho vesmíru, v ktorom sa nestalo nič z predchádzajúcich šiestich častí. Napriek tomu nám budú niektoré mená postáv alebo rôzne easter eggy až zvláštne povedomé. Spoznávame Johnnyho Joestara, mladého a mimoriadne arogan...

Info

Slov. názov JoJo's Bizarre Adventure: Part 7 Steel Ball Run
Orig. názov JoJo's Bizarre Adventure: Part 7 Steel Ball Run
Hodnotenie 100 % (1 hodnotení)
Anotácia Siedmy diel JoJa je od autora akýmsi vyčistením stola a prenáša nás do alternatívneho vesmíru, v ktorom sa nestalo nič z predchádzajúcich šiestich častí. Napriek tomu nám budú niektoré mená postáv alebo rôzne easter eggy až zvláštne povedomé. Spoznávame Johnnyho Joestara, mladého a mimoriadne arogantného džokeja, ktorý končí po vlastnej chybe na vozíčku a je odvrhnutý vlastnou rodinou. Vydáva sa preto na Steel Ball Run, obrovské preteky na koňoch cez celú Ameriku, ktorých hlavnou cenou je 50 miliónov dolárov. Pre Johnnyho je však Steel Ball Run omnoho viac - je to jeho cesta pokánia a hľadania svojho skutočného ja.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

8HitBoy @HB 02.03.2021 12:10:34
10
Po všetkých stránkach dokonalé. Vyčistenie stola Arakimu vyšlo skvele. V tomto príbehu sledujeme príbeh mladého arogantného a mimoriadne talentovaného džokeja Johnnyho Joestara, ktorý kvôli svojej povahe robí osudovú chybu a končí ochrnutý na vozíku. Kvôli tomu ho jeho bohatá rodina vydedila a on sa ako mrzák potuluje alt-history divokým západom, až kým nestretáva enigmatického a veľmi charizmatického Taliana Gyra Zeppeliho, ktorý ovláda tajomné umenie spinu, čo je nový JoJo fenomén po hamone a standoch. Pomocou spinu dokáže Johnny na chvíľku opäť stáť na vlastných nohách! Práve preto nasleduje Gyra, ktorý sa zapisuje na transamerické preteky pod názvom Steel Ball Run. Za pretekmi stojí prezident Spojených štátov Funny Valentine, ktorý má s nimi zlovestný a veľkolepý plán, ktorý by v prípade úspechu urobil z Ameriky večnú veľmoc. To však zisťuje manželka bohatého podnikateľa a organizátora pretekov Stephena Steela Lucy a pridáva sa na stranu našich hrdinov. Spolu s ďalšími nečakanými spojencami ako Diego Brando a Hot Pants musia Johnny s Gyrom čeliť nielen mocným ľuďom v pozadí pretekov, ale aj nehostinnej púšti a prekážkam na trati. Podarí sa im prežiť a objaviť tajomstvo Funny Valentina?