Knihy

Najlepší autori/ky

Por. Autor/ka Hod.
1.Isaac Asimov10,0
2.Frank Herbert10,0
3.Juraj Červenák10,0
4.Jana Plauchová10,0
5.Sergej Lukjanenko10,0

Najlepšie

Por. Názov Hod.
1.Duna10,0
2.Mráz a hry10,0
3.Enderova hra10,0
4.Farby strachu10,0
5.Kirké10,0

Najnovšie články

Raymond E. Feist je medzi fanúšikmi fantasy živou legendou. A keďže mu už čoskoro vyjde v českom Laseri román Král popela, úvodný diel úplne novej fantasy trilógie, tak je načase dať si z neho ukážku!

Minulý týždeň vydal brnenský Host román Nefritová válka, druhý diel skvelej série Sága Zelených kostí.

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

Knižný Star Trek žiaľ v preklade pomaly končí, ale ešte stále nád čakajú posledné dva romány, ktoré si môžeme prečítať. Prvým z nich je Popel zítřka druhý diel románovej trilógie Coda / Epilog osudu, ktorý nedávno vyšiel vo vydavateľstve Laser-books.

Novinka Sirotčinec v údolí od hororového autora Philipa Fracassiho už čoskoro vyjde vo vydavateľstve Gnóm!

Bohatá ukážka z pripravovanej nadprirodzenej detektívky Láska, smrt a všechno zlý v štýle Agathy Christie a optikou Guillerma del Tora.

Najnovšie recenzie

Český hororový autor Miroslav Pech sa vrhol na upírsku tematiku. Ako to dopadlo?

Čáry-máry fuk! Poďme si vyvolať démona a zavrieť ho do domova dôchodcov! Alebo žeby to tentoraz nebola až taká sranda?

Chcete revolúciu? Áno. Chcete zvrhnúť systém? Áno! A máte speváka? Nie... No tak v tom prípade máte smolu. A chceli by ste si jedného legendárneho rockera naklonovať? Áno!!!

Napriek predchádzajúcej neveľmi pozitívnej skúsenosti s českou space operou som dala šancu prvému dielu rozsiahlej knižnej série Mycelium. Keď som totiž skusmo otvorila tretí diel, pochopila som z neho, že sériu treba čítať od začiatku. A ešte to, že autorkin štýl je dosť dobrý, aby sa to oplatilo skúsiť. Oplatilo sa?

Príbehy z čias našich predkov, keď svetu vládli Perún, Svarog či ďalší slovanskí bohovia, sa tešia na tuzemskom trhu mimoriadne veľkej obľube. Treba však pripustiť, že veľa záleží od spracovania, ktoré dokáže čitateľa očariť, no aj znechutiť.

Dávid sa pozrel na dva roky starý, ale výborný horor Rybář od Johna Langana z vydavateľstva Fobos, ktorému minulý rok vyšla rovnako skvelá zbierka hororov.

Vaše hodnotenia

cyberstorm @cyberstorm
9
Aby som bol uprimny, knihu som cital pred nejakymi dvoma rokmi. Spominam si, ze spociatku mi tam dost vadila pritomnost upira, ktory tam nejak jednoducho nepasoval. Ako stupal pocet stran, casom som si nielen ze nan zvykol, ale tato postava sa stala organickou sucastou knihy. Nakolko mam rad tento styl knih, tj. zmes space opery a hard SF (osobne preferujem stupnicu tvrdosti, na vrchole ktorej je stale neotrasitelny Greg Egan coby dokonaly diamant),m prisiel som si na svoje. za mna 9/10
instruitarto @instruitarto
8
silná klasika, miestami ťažkopádne čítanie
Victoria Paolini @vpaolini
10
Victoria Paolini @vpaolini
9
B.T. Niromwell @Niromwell
9
Táto kniha je predovšetkým známa vďaka svojej silnej myšlienke, no podľa mňa tu jednoznačne vyhráva forma nad obsahom. Obsah je silný, až prisilný, ponurý, surovo naturalistický, ale autor nestavil všetky svoje karty len na dej, sám o sebe dosť šokujúci, aby zaujal. Čítala som knihu v českom preklade a mix ruštiny, angličtiny a češtiny bol natoľko famózny, že ma to doteraz fascinuje. Ťažko to k hocičomu porovnať.