Knihy

Najlepší autori/ky

Por. Autor/ka Hod.
1.Isaac Asimov10,0
2.Frank Herbert10,0
3.Sergej Lukjanenko10,0
4.Vilma Kadlečková10,0
5.Jana Plauchová10,0

Najnovšie články

Adhara nielen že patrí k stáliciam slovenského žánroveho neba, ale aj k miláčikom našej stránky, kde stále píše. O to viac sa tešíme na jej nový román Tristodesať kelvinov, z ktorého ukážku si môžete u nás prečítať :)

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

Česká scifi tvorba dostala nový prírastok v podobe Nejasných hraníc, prvého zväzku cyklu Kchrat od Marie Domskej.

Raymond E. Feist je medzi fanúšikmi fantasy živou legendou. A keďže mu už čoskoro vyjde v českom Laseri román Král popela, úvodný diel úplne novej fantasy trilógie, tak je načase dať si z neho ukážku!

Minulý týždeň vydal brnenský Host román Nefritová válka, druhý diel skvelej série Sága Zelených kostí.

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

Najnovšie recenzie

Po dlhých rokoch sme sa dočkali vôbec prvého preloženého románu od anglického matadora žánru Ramseyho Campbella. Aký je?

Lovecraft z Gemera, Lukáš Polák, nám ukuchtil hororové menučko. A nie, nie sú to tradičné gemerské guľky, lež chutná, strašidelná lahôdka...

Recenzia knihy Vzpomínka zvaná říše, ktorá okúzli fanúšikov klasických space opier, prepracovaných príbehov a výborne napísaných postáv.

Český hororový autor Miroslav Pech sa vrhol na upírsku tematiku. Ako to dopadlo?

Čáry-máry fuk! Poďme si vyvolať démona a zavrieť ho do domova dôchodcov! Alebo žeby to tentoraz nebola až taká sranda?

Chcete revolúciu? Áno. Chcete zvrhnúť systém? Áno! A máte speváka? Nie... No tak v tom prípade máte smolu. A chceli by ste si jedného legendárneho rockera naklonovať? Áno!!!

Vaše hodnotenia

Drea @samael
10
Touto knihou sa začala moja knižná obsesia. Vraví sa, že čím ste starší a čím viac čítate, tak vaše detské knihy už nie sú tak zaujímavé. Pri tejto knihe to neplatí. Zamilujete si každú postavu. Udrží vás v napätí od začiatku do konca, od prvej knihy po poslednú. Atmosféra celého príbehu vás úplne pohltí. Navždy moja srdcovka.
B.T. Niromwell @Niromwell
8
A znova sme pri mojej obľúbenej nadsádzke, komixovej realite, ktorá nemá s realitou nič spoločné. Dramatické intro, temné farby, silný muži, krásne ženy... Absolútne absurdné scény, ktoré s históriou nemajú nič spoločné, ale preto je aj fantasy môj obľúbený žáner. A ak patríte k tým, čo na podobné vymýšľaniny povedia, že je to proste hovadina, jedno sa tristovke nedá uprieť - je to vizuálny klenot, aký nemá obdobu.