ROBOT100: Poviedky (2020)

Poviedková antológia ku storočnici slova robot. Práve ním bratia Čapkovci obohatili svetovú slovnú zásobu. A tento rok je tomu práve sto rokov, kedy sa slovo robot prvýkrát objavilo v tlači, čo je jedinečný dôvod na oslavu, pretože robot je slovo z budúcnosti, ktorá sa stala dneškom. Prispeli tí naj...

Info

Slov. názov ROBOT100: Poviedky
Orig. názov ROBOT100: Povídky
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Poviedková antológia ku storočnici slova robot. Práve ním bratia Čapkovci obohatili svetovú slovnú zásobu. A tento rok je tomu práve sto rokov, kedy sa slovo robot prvýkrát objavilo v tlači, čo je jedinečný dôvod na oslavu, pretože robot je slovo z budúcnosti, ktorá sa stala dneškom. Prispeli tí najlepší českí autori fantastiky, ktorých texty doplnil slovenského spisovateľ Michal Hvorecký aj súčasná svetová jednotka na poli mestskej fantasy Ben Aaronovitch a doslov napísal Robert Silverberg. Projekt ROBOT100 sa tak stal prvou českou antológiou, do ktorej sa podarilo získať originál poviedku hviezdy svetovej fantastiky.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2020: Domáca slovenská a česká scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2020. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej a českej scény.

5 komentárov