Sídlo červa (1976)

V podzemnom meste, ktoré sa pomaly rozpadá kdesi pod povrchom umierajúcej planéty, sa mladý Annelyn teší blaženej naivite života privilegovaných. Keď ho poníži Mäsonos, zručný lovec opovrhovaných dolňákov žijúcich v nižších úrovniach topiacich sa vo večnej temnote, začne spolu so svojimi priateľmi s...

Info

Slov. názov Sídlo červa
Orig. názov In the House of the Worm
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia V podzemnom meste, ktoré sa pomaly rozpadá kdesi pod povrchom umierajúcej planéty, sa mladý Annelyn teší blaženej naivite života privilegovaných. Keď ho poníži Mäsonos, zručný lovec opovrhovaných dolňákov žijúcich v nižších úrovniach topiacich sa vo večnej temnote, začne spolu so svojimi priateľmi spriadať plán na krutú pomstu. Mladíkove intrigy sa však škaredo zvrtnú a následne ho zavedú do bludiska nekonečných tmavých chodieb rozliehajúcich sa pod ruinami kedysi tak mocného sídla. Pri svojej zúfalej ceste za zaáchranou odkrýva krutú pravdu ukrývajúcu sa za úctou predkov k legendárnemu bielemu červovi.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Tunely plné slizu a červov (recenzia G.R.R. Martin - Sídlo červa)

Keď už sme pri tom Martinovi, poďme si pripomenúť jednu z jeho starších noviel, ktorá vyšla pred pár rokmi vo vydavateľstve Argo ;)

3 komentárov