Tečte moje slzy, riekol policajt (1974)

11. októbra sleduje show televíznej hviezdy Jasona Taverner na tridsať miliónov divákov v hlavnom vysielacom čase. 12. októbra už nie je Jason Taverner niekto, ale dokonca sa stáva neosobou. Človekom, ktorý nielenže prišiel o svoju reláciu, ale stratil aj základ svojej existencie - doklady. A v k...

Info

Slov. názov Tečte moje slzy, riekol policajt
Orig. názov Flow My Tears, the Policeman Said
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia 11. októbra sleduje show televíznej hviezdy Jasona Taverner na tridsať miliónov divákov v hlavnom vysielacom čase. 12. októbra už nie je Jason Taverner niekto, ale dokonca sa stáva neosobou. Človekom, ktorý nielenže prišiel o svoju reláciu, ale stratil aj základ svojej existencie - doklady. A v klaustrofóbnom policajnom štáte je to najlepšia cesta do tábora nútených prác. Román o "zmiznutí" televíznej hviezdy Jasona Taverner poslúžil P. K. Dickovi k predstaveniu ponurej vízie Spojených štátov budúcnosti, kde každý - počnúc bláznivej falšovateľky dokladov až po chirurgicky vylepšenú kráľovnú krásy - donáša na každého, kde dokonca aj všemocná polícia má čo skrývať. Skvelý a svojím spôsobom vzrušujúce román sa dostane až do najhlbších vrstiev Vášho vnútorného Ja.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Knihy mesiaca: marec 2021

V novej pravidelnej rubrike si vždy predstavíme najzaujímavejšie žánrové knižné tituly za minulý mesiac. Začíname marcom 2021!

4 komentárov