Dom na kopci (1959)

Do starého domu nazývaného Hill House prichádza štvorica pátračov: odborník v okultných vedách doktor Montague, jeho asistentka Theodora, dedič domu Luke a tiež mladé dievča menom Eleanor, o ktorej sa takmer nič nevie. Spoločne sa rozhodnú prísť na kĺb podivným úkazom, ktorými je dom preslávený. T...

Info

Slov. názov Dom na kopci
Orig. názov The Haunting of Hill House
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Do starého domu nazývaného Hill House prichádza štvorica pátračov: odborník v okultných vedách doktor Montague, jeho asistentka Theodora, dedič domu Luke a tiež mladé dievča menom Eleanor, o ktorej sa takmer nič nevie. Spoločne sa rozhodnú prísť na kĺb podivným úkazom, ktorými je dom preslávený. Ten však má s týmito nebohým tvormi svoje vlastné plány. Oldschoolová hororová klasika patrí k najznámejším dielam Shirley Jackson. Na tento román sa odvolávajú aj také hviezdy temných žánrov, ako sú Neil Gaiman alebo Stephen King. Už niekoľkokrát sa o jeho adaptácii pokúsili filmári, ale vystihnúť obrazom hrôzu, ako ju slovne opísala autorka, sa im väčšinou nedarí.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Dům na kopci – Shirley Jackson (recenzia)

Jeden z najdôležitejších hororov (presnejšie gotický román) 20. storočia a pravdepodobne najlepší príbeh o strašidelnom dome, aký jestvuje.

0 komentárov

Dom na kopci (The Haunting of Hill House) - recenzia

V rámci Halloweenskej súťaže som sa rozhodla pozrieť na jedinú knihu, ktorá ma kedy vystrašila. Poďme si povedať, prečo!

4 komentárov