Projekt Babylon (1997)

RPG hra (hra na hrdinov) zasadená do sveta Babylonu 5 od Josepha Cochrana pre vydavateľstvo Chameleon Eclectic. Hra je rozprávačského typu založená na hode 2D6 s relatívne ťažkým bojovým systémom - nielen pre hráčov ale smrteľným aj pre ich postavy.
Musím vás sklamať, nejde o nový oficiálny seriál, film, komiks alebo videohru, ale „iba“ o fanfiction vo forme stolovej rolovej hry (RPG) alebo po slovensky hry na hrdinov, ktorou sme počas posledného lockdownu spolu s priateľmi nadviazali na našu poslednú kampaň v tomto svete.
Kocky ako základ mechaniky hier na hrdinov nám pripadajú ako samozrejmosť. V tomto článku sa ale pozrieme na niektoré nie úplne samozrejmé aspekty spôsobov vytvárania náhody a ich implikácie. Ale nebojte sa, nebude to vysokoškolská lekcia zo štatistiky, aj keď viem, že niektorí z vás rovnako ako ja by aj takéto niečo ocenili.
Ak ste doteraz nepočúvali naše záznamy z Babylon 5 RPG, je načase začať. Napríklad touto jednoaktovkou, v ktorej sa naši hrdinovia stretnú s techno-mágmi alebo sa o to budú chcieť minimálne pokúsiť. Nie sú ale jediní, kto hľadá spôsob, ako kontaktovať tento mysteriózny rád... a kto vie, ako nakoniec toto stretnutie skončí.
22.04.2018 13:33 Alexander Schneider Magazín - Video 0
Dňa 22. februára 1993 sa prvýkrát na obrazovkách objavil Babylon 5 v pilotnom filme pod názvom The Gathering. Odvtedy ubehne čoskoro 25 rokov. Preto scifi.sk oslavuje toto výročie nielen článkami k rewatchu seriálu a dokonca aj podcastom z RPG stretnutí slovenskej skupiny hráčov. Tu je prvá časť ich dobrodružstva.
07.01.2018 19:45 Alexander Schneider Magazín - Video 0