Diskusia 1/1: Radulfov meč

Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Diskusia

YaYa
Dosť dobré. "Súmrak im pristal..." a podobné krásne vety ma dostali. Možno je to však náročnejšie na sústredenie - veľa mien, kmeňov... To by sa zišlo sprehľadniť. Ďalej mi niekedy prekážali vysvetlivky pre čitateľa v priamej reči. Čiže keď postava povie inej postave niečo, čo tá asi vie. Ale to robí aj Červenák. A ešte by som sa vyhla v poviedke slovu skelet, ak ide o kosti. Znie to technicky a evokuje mi to skôr skelet lode. Ale to nemení nič na tom, že takejto historickej fantasy by som si prečítala aj celý román.
06.09.2020
Jan Ťuhýček
Miluju příběhy jako tento, ze kterých mám dojem hloubky, tj. že za tím textem na stránce je celý obrovský svět (v tomhle případě svět archeologie:)). A líbil se mi i trochu lakonický styl střídaný až lyrickými pasážemi. I když je to povídka příjemně pohlcující, stejně jsem se v textu ztrácel (možná jsem jenom unavený) a nejsem si jistý, jestli mi docvakl správně ten konec.
06.09.2020
8HitBoy
Ahoj!
Atmosféra poviedky je výborná, svet ma veľmi baví a je vidno, že takáto problematika ťa zjavne baví a venuješ sa jej. Čítalo sa to prijemne, ale čo mi trošku rezalo oči je to, čo vlastne píšem už pod tretiu poviedku v tomto kole FP - dialógy by mali byť interakciou dvoch postáv a nie prostriedkom pre teba ako autora rozprávať dej. Tu to bolo miestami dotiahnuté až do úplných extrémov a mne to trošku zrazilo inak fantastický dojem z poviedky. Ale to ber len ako taký návrh od niekoho kto sa tiež snaží fušovať do písania, nie všeobjímajúcu pravdu.
Dávam dosť bodov, celkový dojem je veľmi pozitívny a teším sa na ďalšie poviedky!
06.09.2020
10Geek
Ahoj,
je vidieť, že svet ktorý opisuješ dôverne poznáš a orientuješ sa v ňom, čo je super. Písať tiež vieš a technicky moc nie je čo vytknúť. Jedine, ako spomína HB , požitie priamej reči miesto rozprávača. To je vec, ktorá je v poriadku v komiksoch, ale v poviedkach, románoch a novelách, už veľmi nie. Čo mne ale vadilo viac bolo priveľa postáv a mien, kde vlastne dôležité boli 3-4. Fakt som sa v tomu chvíľami strácal. Tu, za mňa, platí, že menej je niekedy viac. Čo ma ešte zamrzelo bol nešťastný výber žánru. Tešil som sa totiž na horor ale ten neprišiel. Povedal by som historická mystika, ale horor za mňa nie. Tak, či tak som veľmi zvedavý na ďalšie veci a teším sa na ne. :)
06.09.2020
Kristína Leonhard
Ahojte, teším sa, že sa prevažne páčilo, mne sa zas veľmi páčilo to písať, naozaj je to moje obdobie aj región :) Ďakujem za pripomienky, je fajn, že ich tu človek získa a vie sa posunúť. Určite zapracujem. Tiež sa teším na ďalšie príbehy, ktoré sem pribudnú :)
06.09.2020
B.T. Niromwell
Veľmi dobre, až profesionálne napísané. Povedala si veľmi veľa na najmenšom možno priestore na hranici toho, aby to bolo preťažené. Človeku by sa až žiadalo vidieť viac, či je jedna z najlepších dojmov, ktoré možno u čitateľa dosiahnuť. Je úplne jasné, že sa v problematike orientuješ, čo dodáva textu reálnosť a surovosť bez toho, aby si si zbytočnými sexuálnymi či gore scénami potrebovala dokazovať, že je to text pre dospelých. Občas sa vojde nejaký detail ako: Súmrak im svedčil – asi malo byť svedčal.
Spojka kedy sa používa iba v predmetovej vete, vo vedľajšej vete s časovým významom sa má používať keď: „...len do chvíle, kedy sa na horizonte objavil Aldin sprievod.“ Najväčšina slabina, zhodnem sa s komentami vyššie, boli dialógy, kde postavy občas vyznievajú ako puberťáci, čo kontrastuje s vyškerkovaným zvyškom textu. A koniec nebol úplne logický, dalo by sa hádať, prečo stačilo, aby sa meč vrátil k jednej obeti aby sa všetky ostatné vrátili, ale ktovie, ako funguje mágia, ja naozaj nie, tak sa hádať nechcem :D
16.09.2020
Kristína Leonhard
Jéj, ja tu mám ešte jeden komentár :) Ďakujem, pracujem s pripomienkami. Mrzí ma, že ten záver nie je jasnejšie napísaný, s tým mávam problém, ja chcem byť vždy tajomná :D. Škoda, snáď nabudúce.
31.10.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.