Diskusia 1/1: O polnoci

Podporte scifi.sk

Diskusia

Milan "Miňo" Tichý
Asi som to celé vôbec nepochopil...to samozrejme môže byť aj moja vina, no nemyslím si to. PnP treba brať ako super cvičenie, ale je tam dosť času to dať dokopy tak, aby to aspoň dejovo sedelo, preklepy sa stanú...viem o čom hovorím ja ich mám tisíc + mizernú gramatiku. Ale to sa v PnP väčšinou dá odpustiť. Na tak malom priestore tu opäť vystupuje veľa postáv, najmä v kontexte z počtom riadkov dielka. 11 riadkov - 5 postáv pričom každá z nich sa v príbehu len mihne, teda ak sa dá hovoriť o príbehu. Ale fajn začiatok. Treba to brať ako osnovu a pracovať na nej. Rozvinúť dej, trochu naznačiť vzťahy medzi postavami a ak ťa to baví, treba písať ďalej.
25.08.2019
YaYa
Na úvod asi treba povedať, že ide o prvý pokus veľmi mladej autorky ;) Celkom ma zaujal začiatok, rozprávkový nielen témou, ale aj slovnou zásobou. Bolo by ale dobré, keby poviedka mala aj nejaký koniec - chceme predsa vedieť, čo tresklo, a hlavne, či sa princezná vydá, alebo bude kraľovať sama ako Elsa :) Súhlasím, že by bolo lepšie mať tam menej postáv, aj keď obdivujem, že si za krátky čas vymyslela toľko mien. Vedela by som si to predstaviť rozšírené ako celkom milú rozprávku.
26.08.2019
Kei
Oceňujem námet, snahu aj odvahu. Poviedka je taká aká je - hodinová :) A hodina je pre niekoho dosť, pre iného málo, ja tiež patrím k tým, čo potrebujú viacej času. A predpokladám že nie som sama :)
Táto hodinovka môže byť solídnym základom pre dobrú rozprávkovú poviedku, či už bude veselá, komediálna alebo si ju viem predstaviť aj temnejšie ladenú, len by to chcelo dotiahnuť.
Mimochodom, dôvod, prečo tu tentoraz nemám PNP je, že sa mi za hodinu podarilo vymyslieť sotva úvod a nedomyslenú osnovu a odvahu na upload polotovaru som už nenašla :D (ale nabudúce sa posnažím viac)
26.08.2019
Veronika Valent
Ahoj, Viola, napísala si milú rozprávočku s drsným koncom. Mne osobne neprekáža, že nie je zrejmé, čo sa stalo. Rada si vymýšľam svoje vlastné konce. Vyššie diskutujúci napísali, že si mladá, tak o to viac máš môjho obdivu. Slovnú zásobu Ti môžem pochváliť, hlavne čiarky sa doučíš. Za otázkou býva otáznik. Časť preklepov by Ti opravil word, keby si ho použila. Čo sa týka samotnej poviedky, trochu som sa stratila v tom, prečo sa vydávala Klára a nie Emilka z úvodu. Pri treťom čítaní som pochopila, že zámerne si nepoužila meno nevesty v úvode. Emilka bola len kamarátka. Mám ešte jednu otázku, kvet klinky existuje? Google mi ho nenašiel :-), ale názov sa mi veľmi zapáčil, znie to super skoro ako kvet konvalinky. PNP sú prirýchly spôsob písania aj pre mňa. Už teraz sa teším na Tvoju plnokrvnú v pokoji napísanú poviedku.
29.08.2019
Aleš Horváth
Mne to pripomína sen, ktorý by sa dal psychanalyticky vyložiť.
09.09.2019
Among Us
Užívateľ vymazal svoj príspevok alebo bol pre porušenie pravidiel užívateľov príspevok vymazaný.
02.04.2021
Among Us
Užívateľ vymazal svoj príspevok alebo bol pre porušenie pravidiel užívateľov príspevok vymazaný.
03.04.2021

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.