Ready Player One - Hra sa začína (2018)

Po tom, čo umrie tvorca sveta a hry vo virtuálnej realite pod názvom OASIS, vypustí do sveta video, v ktorom hráčovi, ktorý nájde a získa v hre ukryté Veľkonočné vajce, obdrží obrovský majetok a zároveň kontrolu nad hrou. Ware Watts nachádza prvú stopu a vydáva sa na cestu za bájnym Vajcom.
Očakávania, že po úspechu Avatara (2009) sa dočkáme oživenia vysoko rozpočtových a originálnych sci-fi produkcií sa nenaplnili. Tie najveľkolepejšie a najvýpravnejšie sci-fi filmy sa držia osvedčených pokračovaní, ako to môžeme vidieť na príkladoch v univerzách Star Wars a Star Treku, ale hlavne tomuto desaťročiu nevládne nič tak, ako filmové adaptácie komiksov vydavateľstiev Marvel a DC Comics. Skutočne kvalitných a originálnych sci-fi filmov je tak aj naďalej pomenej, ale nájdu sa aj naozajstné klenoty.
Tretí level
Vychádzaniu z domu sa pripisuje prehnane veľký význam.
Anorakov almanach, 17. kapitola, riadok 32
22.06.2018 12:00 soyka Magazín - Recenzie 0
Udialo sa toho veľmi veľa - bola AnimeShow, do kín zavítali nové filmy. Chalani z Popkastu si tento týždeň okrem správ (Týždeň Geeka) pre vás pripravili aj podkast a rozhovor s mladou slovenskou autorkou fantasy.
11.04.2018 14:20 Juraj Búry Magazín - Video 0
Keby som chcel byť patetický, napísal by som, že na zelený štvrtok ide do kín film, ktorý túžim vidieť po celý život. Lenže patetický byť nechcem, tak budem len jednoducho osobný. Ako nakoniec vždy, ale čo mám byť cudzí?