Thor: Ragnarok (2017)

Thor is imprisoned on the other side of the universe without his mighty hammer and finds himself in a race against time to get back to Asgard to stop Ragnarok—the destruction of his homeworld and the end of Asgardian civilization—at the hands of an all-powerful new threat, the ruthless Hela. But fir...
Očakávania, že po úspechu Avatara (2009) sa dočkáme oživenia vysoko rozpočtových a originálnych sci-fi produkcií sa nenaplnili. Tie najveľkolepejšie a najvýpravnejšie sci-fi filmy sa držia osvedčených pokračovaní, ako to môžeme vidieť na príkladoch v univerzách Star Wars a Star Treku, ale hlavne tomuto desaťročiu nevládne nič tak, ako filmové adaptácie komiksov vydavateľstiev Marvel a DC Comics. Skutočne kvalitných a originálnych sci-fi filmov je tak aj naďalej pomenej, ale nájdu sa aj naozajstné klenoty.
"Fantastický fantastický rok za nami" - tak začína svoju prvú rubriku Jurko Malíček na scifi.sk v roku 2018 a myslí to od srdca. A to nie sú plané slová do vetra, pretože je za nimi pocit úžasu, ktorý je iskrou prebúdzajúcou v dušiach nových fanúšikov zanietenie pre vec fantastickú. Ale o tom, aký úžasný bol ten predchádzajúci rok by ste si mali sami prečítať...
Americký zabávač James Corden zrežíroval krátku divadelnú hru s hercami z pôvodného filmu Thor. Verzia je ale za pár doláčikov, takže kulisy sú s kartónov a na šminky nezvýšilo.
08.11.2017 13:00 Alexander Schneider Magazín - Video 1
Áno, bola to moja prvá Marvelovka. Áno, bál som sa, že to bude blbosť, až to oči brzdí. Dokonca som na to vzal moju partnerku. Čuduj sa svete, nebolo to až také zlé, ako na adresu filmov, či už z Marvel alebo DC univerza počúvam. Respektíve, asi som aj mal šťastie. Recenzia obsahuje spojlery tam, kde to bolo nevyhnutné pre vysvetlenie hodnotenia. Autor zároveň robil recenziu bez nároku na honorár.