Hviezdne vojny: Epizóda VIII - Posledný Jedi (2017)

Rey pokračuje vo svojej epickej ceste s Finnom, Poeom a Luke Skywalkerom v ďalšej kapitole ságy.
Očakávania, že po úspechu Avatara (2009) sa dočkáme oživenia vysoko rozpočtových a originálnych sci-fi produkcií sa nenaplnili. Tie najveľkolepejšie a najvýpravnejšie sci-fi filmy sa držia osvedčených pokračovaní, ako to môžeme vidieť na príkladoch v univerzách Star Wars a Star Treku, ale hlavne tomuto desaťročiu nevládne nič tak, ako filmové adaptácie komiksov vydavateľstiev Marvel a DC Comics. Skutočne kvalitných a originálnych sci-fi filmov je tak aj naďalej pomenej, ale nájdu sa aj naozajstné klenoty.
Pod dlhých 42 rokoch sa končí sága rodu Skywalkerov, ktorá vybudovala najväčšie filmové sci-fi univerzum, preklenula tri generácie a získala si srdcia miliónov fanúšikov na celom svete. Ako sa podarilo jej zakončenie, na ktoré sa netrpezlivo čakalo?
18.12.2019 23:00 Roland Axenberg Magazín - Recenzie 1
"Fantastický fantastický rok za nami" - tak začína svoju prvú rubriku Jurko Malíček na scifi.sk v roku 2018 a myslí to od srdca. A to nie sú plané slová do vetra, pretože je za nimi pocit úžasu, ktorý je iskrou prebúdzajúcou v dušiach nových fanúšikov zanietenie pre vec fantastickú. Ale o tom, aký úžasný bol ten predchádzajúci rok by ste si mali sami prečítať...
Aj keď je cyberstormova recenzia super, mám pocit, že nové Star Wars si žiadajú ešte jeden pohľad.
17.12.2017 7:15 Roland Axenberg Magazín - Recenzie 1
Tak sa nám rok s rokom zišiel, a máme tu nové Hviezdne vojny. V poradí už deviate (ja viem, ale Rogue One). Takže...aká je tá nová diznijovka?
13.12.2017 17:00 cyberstorm Magazín - Publicistika 13
Režisér Star Wars: The Last Jedi, Rian Johnson, sa stal zodpovedným za vytvorenie novej trilógie filmov zasadenej do filmového univerza Hviezdnych vojen a bude režírovať prvý z nich.
Prinášame vám nové video obsahujúce scény z natáčania s komentármi hercov.
19.07.2017 1:00 cyberstorm Magazín - Novinky 0