Jodorowsky's Dune (2013)

Príbeh kultového filmového režiséra Alejandra Jodorowského, a jeho ambiciózneho, no k neúspechu odsúdeného projektu priniesť na plátno kín jeden z najzásadnejších príbehov vo svete sci-fi.

Info

Slov. názov Jodorowsky's Dune
Orig. názov Jodorowsky's Dune
Hodnotenie 80 % (1 hodnotení)
Anotácia Príbeh kultového filmového režiséra Alejandra Jodorowského, a jeho ambiciózneho, no k neúspechu odsúdeného projektu priniesť na plátno kín jeden z najzásadnejších príbehov vo svete sci-fi.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

cyberstorm @cyberstorm 24.09.2018 23:27:49
8
Veľmi zaujímavý dokument o jednom, tak trochu bláznivom režisérovi a tvorcovi komiksov a o jeho nenaplnenom sne. Sne, ktorý keby došiel naplneniu, mohol ovplyvniť filmovú fantastiku tak, ako sa to podarilo Geneovi Roddenberymu alebo Georgovi Lucasovi. Alebo možno aj nie. Rozhodne však stojí za pozretie a aj za špekulovanie, aká by bola tá Jodorowského Duna, keby... Žiaľ, keby je len keby a pri pohľade na ten hrubý štós papieru predstavujúci napísaný a nakreslený scenár si môže fanúšik priať, aby to raz vyšlo aspoň ako komiks...ako alternatívna Duna. Zatiaľ nás všetkých môže aspoň trocha hriať vedomie, že časť nápadov autor zúročil v jeho Incalu, a najmä v legendárnych Metabarónoch.

Články

Duna podľa Jodorowského

V roku 1974 sa Alajandro Jodorowsky pokúsil sfilmovať Dunu Franka Herberta. Spolu s ním sa na projekte podieľali mená ako Jean "Moebius" Giraud a H.R. Giger. K realizácii však nakoniec nikdy...

1 komentárov

Videá

Trailer - Jodorowsky's Dune