Zrodenie planéty opíc (2011)

Vedec pri skúmaní lieku proti Alzheimerovej chorobe dokáže vyvinúť opicu menom Cézar na inteligentnú bytosť. Po tom, čo je Cézar, opica s ľudskými vlastnosťami, odsúdený a zavretý do väzenia, plánuje tento pomstu voči ľudstvu.
Očakávania, že po úspechu Avatara (2009) sa dočkáme oživenia vysoko rozpočtových a originálnych sci-fi produkcií sa nenaplnili. Tie najveľkolepejšie a najvýpravnejšie sci-fi filmy sa držia osvedčených pokračovaní, ako to môžeme vidieť na príkladoch v univerzách Star Wars a Star Treku, ale hlavne tomuto desaťročiu nevládne nič tak, ako filmové adaptácie komiksov vydavateľstiev Marvel a DC Comics. Skutočne kvalitných a originálnych sci-fi filmov je tak aj naďalej pomenej, ale nájdu sa aj naozajstné klenoty.
Pozrite si prvý obrázok z novej Planéty opíc. Tón filmu sa zmenil a je oveľa bližší pôvodnému filmu.
13.05.2013 12:30 Aldeberan Magazín - Novinky 2
Mňo... a o deň či dva po tom, čo sa na internete ukázala 5-sekundovka z pripravovaného Vzostupu planéty opíc, tu máme už celý trailer, ktorý nás veru nenechá v nerozhodne, či sa bude jednať o blockbuster.
Rise of the Apes (Vzostup opíc) by mal byť novým filmom, ktorého premiéra sa práve presunula z 24. júna na 23. novembra tohto roku a na internete sa objavilo na navodenie atmoséry prvé video s opicou od workshopu WETA.
Podľa posledných správ sa v pokračovaní Planéty opíc, v ktorom by mal hrať už James Franco, nám známy napr. ako mladý Zelený goblin zo Spider-Mana, mali objaviť aj ďalšie hviezdy: John Lithgow a Freida Pinto.
Aj vám sa zdá, že v poslednej dobe je to tu nejako moc zarastené Harrym Potterom, Narniou a podobnou fantasy háveďou? Čože sú naše laserové fotónmety horšie než elfské žabiklače? Vesmírne lode s warpom pomalšie než pár koní? Nič sa nestrachujte, Svätý Les si to asi tiež uvedomil a naštartoval svetelnú sekačku na odstránenie fantasy buriny z našej milej galaktickej záhradôčky...