Nadácia (2021)

Seriálové spracovanie Asimovej Nadácie.

Info

Slov. názov Nadácia
Orig. názov Foundation
Hodnotenie 50 % (3 hodnotení)
Anotácia Seriálové spracovanie Asimovej Nadácie.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

soyka @soyka 30.10.2023 21:38:57
5
Zdeno Jašek @zdeno.jasek 12.12.2021 18:37:17
6
Myslím, že ak človek nečítal Nadáciu, tak by sa mu ten seriál mohol celkom páčiť. Vizuál je pekný a neustále riešenie osobných problémov - na to sme si už zvykli. Celý seriál je skôr taký že "námetom sú motívy, myšlienky a postavy z Asimovej Nadácie". Ale toto určite nie je sfilmovaný Asimovov román Nadácia.
Roland Axenberg @martiner 24.11.2021 16:03:20
4
Po prvej sérii hodnotím ako epic fail, premárné milióny a hlavne premárnenú šancu byť sci-fi verziou Hry o tróny. Namiesto toho sme sa dočkali tuctového young adult výplachu, kde namiesto politických intríg a globálnych výziev riešime osobné problémy jednotlivých nesympatických postáv. Seriál si namiesto detailného opisu psychohistórie a riešenia politických nuansí vymýšľa vlastné dejové línie, ktoré nemajú s predlohou nič, alebo takmer nič spoločné a tých pár scén s Hari Seldonom to z biedy nevytrhne.

Články

Nadácia - Recenzia

Po Dune prichádza sfilmovanie ďalšej ikony žánru sci-fi. Ako sa podarilo tvorcom preniesť na televízne obrazovky fenomenálne dielo Isaaca Asimova?

2 komentárov

HBO chystá legendárnu Nadáciu!!!

Dnes v noci sa na internetových stránkach objavila správa, že HBO chystá v spolupráci s Jonathan Nolanom adaptáciu Asimovovej Nadácie.

2 komentárov

Videá

Trailer - Oficiálny pre 2. sériu
Trailer - Náhľad na 2. sériu
Trailer - Oficiálny 1. séria