Smrtihlav (1998)

John Murdoch sa prebúdza v temnom meste, bez spomienok, bez nádeje, avšak so zvláštnou schopnosťou ovládať hmotu svojimi myšlienkami. Podarí sa mu v tomto svete, podobajúcemu sa na nočnú moru, poraziť tajomných cudzincov a oslobodiť mesto z temnoty?

Info

Slov. názov Smrtihlav
Orig. názov Dark City
Hodnotenie 90 % (2 hodnotení)
Anotácia John Murdoch sa prebúdza v temnom meste, bez spomienok, bez nádeje, avšak so zvláštnou schopnosťou ovládať hmotu svojimi myšlienkami. Podarí sa mu v tomto svete, podobajúcemu sa na nočnú moru, poraziť tajomných cudzincov a oslobodiť mesto z temnoty?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

Roland Axenberg @martiner 30.11.2022 10:35:23
10
Dokonale temná atmosféra a bezchybný vizuál s tajomným príbehom o meste nepretržite zahalenom do tmy, kde sa dejú až príliš podivné veci.
xius @xius 28.01.2021 21:51:46
8
Film vysiel tesne pred Matrixom (kde sa dokonca pouzila cast prostredia z Dark City!), ktory ho beznadejne zatienil. A nezasluzene! Kombinacia zasnene temneho sveta plneho desivych postav, campy Kiefer Sutherland a scifi, ktore stavia na stylovo podanej zapletke su jedinecnou kombinaciou. Nenechat si ujst!

Články

Filmová história sci-fi, časť 6. (1990-2000)

Koniec milénia znamená aj koniec jednej éry sci-fi filmov plných skvelých nápadov, bombastických akčných scén a prelomových efektov. Prichádza posledné obdobie, po ktorom už nič nebude také ako predtý...

16 komentárov

Videá

Trailer - Trailer