Veronika Valent

Info

Prezývka Veronika Valent
Web: https://www.facebook.com/pages/Tvorba-Veroniky-Valent/347991735383354?ref=hl
Členom scifi.sk: 8 rokov
Naposledy online: 29.07.2023
E-mail: veronika.valent3@gmail.com
Facebook:
Instagram:
Twitter:
YouTube channel:
LinkedIn:
Snapchat:
Aktivita
Index:
Zbierka: 0
Ponúka / Hľadá: 0 / 0
Komentáre: 105
Články: 1
Poviedky: 16

Zbierka - ponúka

Veronika Valent ešte nepridal žiadne dielo do zoznamu, ktoré má navyše.

Zbierka - hľadá

Veronika Valent ešte nepridal žiadne dielo do zoznamu, ktoré hľadá.

Zbierka - najnovšie

Veronika Valent ešte nepridal žiadne dielo do svojej zbierky.

Diskusia

Podobní
Na jednej strane sa mi to veľmi páčilo. Na niekoľkých vetách, pohyboch, náznakoch vyjadrený nepriamo duševný stav hlavného hrdinu. Super bol aj koniec, neznášam nadávky a tu sadla ako "riť na šerbeľ" :-) plus ten prekvapivý záver. No krásne sa stupňovali aj obrazy prirody, pri láske myší mi na sekundu vypadli oči, potom tá nadávka a človek. Fakt tieto momenty poviedke mimoriadne pridali. No na druhej strane, občas pri tých opisoch činností som sa strácala. Urobil niečo batoh? Napríklad. Zotrel si pásmo postáv a opisov takmer dokonale. Ale zase aspoň to bolo umeleckejšie. Trošku si čitateľa potrápil, a tak mu treba, nemal sa dať do čítania.:-) Emócia ľútosti prišla. Neviem, či si ju chcel vyvolať, ale stalo sa. Ale dokelu, on tušil, čo nafilmoval, ako to tušil? Videl? Čo videl? Stopy? Tiene? Pre to bol nervózny? Kopec otázok na záver...:-)
26.11.2022 19:28:09

Pasca
Strašne milé. Som tam s Tebou, nevadí? Keď sa nad tým zamyslím, tak mnohým to neustále zdieľanie seba a svojich životov tie životy nakoniec naozaj berie. Tá Tvoja báseň v diamantovo krátkej údernej forme ma donútila aspoň na milisekundu sa nad svojím životom zamyslieť a to nikdy nie je na škodu. Ďakujem.
26.11.2022 19:14:34

Dobrý deň
Súhlasím, ako sľubný prológ zaujímavého románu. Konečne som si našla čas nazrieť do Vašich dielok a ako vždy zase dlho sem nepošlem nič, lebo ste super. Obdivujem Vás za to, aké máte parádne nápady a ako ich viete dať za ten okamih, čo je hodina na "papier." Klobúk dole pred všetkými. PNP sme písali pár dní pred vypuknutím vojny. Dnes mám normálne strach, aby táto poviedka nepatrila k tým, ktoré sa neskôr označia za vizionárske. A máš pravdu, Valentín by mali mať ľudia viackrát do roka! :-) A Valentín bez dobrého jedla a pitia nie je poriadny Valentín! (PS- asi sa idem pozrieť na plechovku piva, koľko je doba použiteľnosti. Nepamätám si, že by sme to niekedy doma riešili... :-)
02.03.2022 18:24:32

Ticho a vôňa ozónu
Neuveriteľné, koľko sa dá spraviť na malom priestore. Páčili sa mi slovné spojenie ako začalo kropiť, strašne dávno som to nepočula. Takisto veta: "Robot pokračoval v preberaní odpadu a Kubo v devastovaní verejných priestorov." Vyvolala mi úsmev na tvári aj pri takejto vážnej poviedke. Spôsob, ako prirodzene si zakomponovala všetky výrazy, ma tiež dostal. V jednom momente som bola na sídlisku môjho detstva, keď sme nejaké veci po robotníkoch aj my ničili, v druhom v postapokalypse, kde všetkým ide iba o prežitie. A možno aj o niečo viac.
02.03.2022 13:43:23

Zberateľka
Brilantne napísané opisy, vôbec ma nenudili, práve naopak. Až pri druhom čítaní som si uvedomila náznaky toho, že je reč o androidke. Takže si ma dostala! Gratulujem. Osobne sa desím umelej inteligencie s citmi, takže na mňa poviedka zapôsobila trochu rozporuplne. Ale to je môj osobný postoj, cez ktorý sa ja asi už asi nedostanem.
02.03.2022 12:11:36

Minirecenzie

8
Dynamický, vizuálne dokonalý film, ktorý si však pre dejovú predvídateľnosť, slabšie dialógy, (až na Depeche Mode) nie najvhodnejšiu hudbu a nedostatočnú chémiu hlavných postáv nezaslúži viac ako 7 bodov z 10. Pre mňa bol film miernym sklamaním, napriek tomu, že to bol najkrajší najfarebnejší film od DC, aký som kedy videla.
9
Prvý človek Hoci skutočným autorom filmu o Neilovi Armstrongovi bol sám život, režisér Damien Chazelle jeho pre svet najvýznamnejšiu dekádu spracoval na naozaj vysokej úrovni, a to od prvých tónov až po ten posledný. Psychologické, priam umelecké pasáže sa striedali s drámami rodinného a pracovného charakteru. Ryan Gosling snáď nikdy nebol vážnejší, navonok pokojnejší ako práve v tomto filme. Určite to pre neho nebola jednoduchá úloha, ale zvládol ju výborne, rovnako ako jeho filmová manželka, Claire Foy. Dôraz na detaily a reálne znejúce, miestami až hrôzostrašné zvukové efekty vo mne rezonujú dodnes, takisto ako pocit klaustrofóbie a nebezpečenstva. Vysoko hodnotím cit, s ktorým režisér dokumentaristicky spracoval politické pasáže, a tým nepokazil svoje dielo o míľniku ľudstva pre mnohé diela americkej produkcie typickým prehnaným patriotizmom. Na záver musím dodať, že som dávno nebola na filme o vesmíre, ktorý by ma tak vtiahol do deja už od prvých minút a ktorý by vo mne zanechal takú obrovskú „stopu“ obdivu voči jeho dobyvateľom. Odporúčam každému náročnejšiemu divákovi. Za mňa 9/10
5
Síce som dávnejšie tento film nevidela, ale pokiaľ si dobre pamätám, pôsobil na mňa ako sci-fi rozprávka o popoluške, živej "vode", záchodovej kefe a vlčiakovi, čo naozaj nepôsobil ako pes, ako spomínala Niromwell, pretože tie oči mal aj na mňa primalé a priúzke. Filmoví tvorcovia si dali záležať na veľkolepej virtuálnej filmovej výprave, no nevyhli sa ani zopár nudným, či trápnym momentom. Osobne považujem tento film za komediálnu rozprávku. Jediné, čo ho ako-tak zachraňuje, je Channing Tatum a Mila Kunis, na ktorých sa, povedzme si pravdu, dá celkom dobre pozerať. (Teda aspoň nám babám.) Pre pánov je Jupiter Ascending asi odpad. Alebo sa mýlim?
8
Takže, dnes slávnostne dopozerané. Niekde medzi 6 a 9 dielom som mala krízu, kládla som si otázku, či má zmysel v tom pokračovať. Som veľmi rada, že som to nevzdala v dieloch, počas ktorých som si v podvečerných hodinách doslova podriemkavala. Tým by som dala tak asi 6/10. Potom sa to rozbehlo, postava Ramseho sa prudko vyvinula smerom, ktorý som vôbec nečakala. Konečne som pochopila, prečo sa celý čas nedarilo Colovi zachrániť našu súčasnosť.Nie je to iba seriál o cestovaní v čase, ale o tom, že rovnaké pohnútky, ako sú láska, rodinní príslušníci, z ľudí môžu urobiť monštrá alebo hrdinov.Dnes som dala tri diely naraz, boli parádne a po ich skončení som naozaj veľmi zvedavá, čo scenáristi vymyslia v druhej sérii, pretože otvorených otázok tam zostalo neúrekom. Ďakujem za dobrý tip na seriál.

Články

Aquaman - recenzia na film

Oneskorená recenzia pre tých, ktorí ešte na filme neboli.

1 komentárov

Poviedky

Akt pozorovania

To som zvedavá, aké budete mať po jej prečítaní pocity. Napíšte mi ich.

7 komentárov

Píp píp pííííp

Mám tam aj mantinel, dnes to inak nešlo! :-)

6 komentárov

Výnimoční

Kratučká poviedka o zaujímavom objave.

4 komentárov

Výnimočná?

Taká retropoviedka skôr pre pamätníkov.

7 komentárov

Les

Krásny obrázok ste pridali. Myslím to úprimne. Nedalo sa nezareagovať.:-)

7 komentárov

Nostalgia

Možno o pár rokov reálna poviedka. Ktohovie... Pekné čítanie.

6 komentárov