Matúš Mikšík

Info

Prezývka RisQ
Web:
Členom scifi.sk: 12 rokov
Naposledy online: 24.03.2014
E-mail: matusmiksik@gmail.com
Facebook:
Instagram:
Twitter:
YouTube channel:
LinkedIn:
Snapchat:
Aktivita
Index:
Zbierka: 0
Ponúka / Hľadá: 0 / 0
Komentáre: 11
Články: 1
Poviedky: 6

Zbierka - ponúka

Matúš Mikšík ešte nepridal žiadne dielo do zoznamu, ktoré má navyše.

Zbierka - hľadá

Matúš Mikšík ešte nepridal žiadne dielo do zoznamu, ktoré hľadá.

Zbierka - najnovšie

Matúš Mikšík ešte nepridal žiadne dielo do svojej zbierky.

Diskusia

3x postapocalyptic drabble
dikes dikes :) už pripravujem aj 3x sci-fi drabble, tak hádam udržím nastavenú latku :)
06.01.2014 13:09:55

Vesmírni tuláci - XII. Všade dobre, doma najlepšie
vďaka za ohlasy ;) po aldeberanovi to bolo dosť ťažké, hlavne keď mojou doménou určite nie je gigantická space opera a v tom našom príbehu bol zapletený asi už celý vesmír... v jedenástke sa vyriešil osud Ambasádorky, takže z môjho pohľadu išlo o to, aby som sa vrátil k samotným tulákom a uzavrel ich osudy, ktoré v tej intergalaktickej hre mohli byť asi skôr bezvýznamné ako významné takže je to také komornejšie, antineutrónové kanóny a takéto halušky by som asi neustál (niežeby som nemal fantáziu, ale predsa len, neorientujem sa v tom), tak som pozabíjal, čo som mohol a nechal aspoň trocha otvorený koniec :) všeobecne som sa teda chcel vrátiť k niektorým veciam, ktoré akosi zanikli a už tam toho veľa nepridávať (uznávam, gigantická energetická sféra schopná cesty časopriestorom bola novinka, ale na druhej strane asi to bolo to, k čomu som sa odvážil, aby som nezlyhal na celej čiare)
03.01.2014 20:43:56

Vesmírni tuláci - XI. Prvé dni Ríma
potom vás poprosím, skúste nebyť sklamaní... kkthxbai :D
31.12.2013 14:54:38

Vesmírni tuláci - IV. Stratené mesto
skoda toho rozsahu, lebo takto sa chuda autorka podujala len udrzat pokope tu gucu plasteliny, ktora nam z toho vznikla, takmer bez pokusu o uplatnenie svojej vlastnej materie... podla mna mohla byt ta cast s Jacobom rozpracovana ako cela epizoda a zvysok kontextu by tvoril len ramec tejto kapitoly... takto by som mal aj pocit, ze som nieco precital, co ma hlavu a patu a je vyjadrenim prave konkretnej autorky a okrem toho by sa aj dej ak nie posunul, tak aspon zastabilizoval... co sa tyka vyhrad k charakterom postav, je to skoda, podla mna by sme sa mali drzat tej expozicie a v podstate vzhladom na postavy to pisat ako fanfiction, ktoreho prostredie vytvoril prvy, resp druhy a maximalne treti autor... takto je to naozaj gulas, ale podla mna sa da udrzat niekde na tej linii vyjadrenia autorskeho individua a tahania za jeden povraz, len k tomu treba pristupovat s citom ;)
03.05.2013 10:45:49

Vesmírni tuláci - III. Rozhodnutie
ale pravdou ostava, ze mi to pripomina suboje v anime, kedy jeden da nejaky brutalny utok, druhy counter, potom este brutalnejsi utok, potom supermegautok, potom supergigatruperutok, potom megapopicinajsilnejsi utok, potom silnejsiakonajsilnejsi utok a podobne, proste ked sa uz ludom zda, ze nemoze existovat nieco silnejsie (v nasom pripade rozmernejsie), tak sa vzdy nieco najde alebo vymysli ja ako autor mam rad uzavretejsie pribehy s partiou, tak ak by bol niekto taky zlaty a trocha ich intergalakticky pokosil, aby sme sa dostali naspat do roviny individualit, tak by to bolo super :D ak nie, nic sa nedeje, zalozne plany su odpalit cely vesmir, alebo to cele moze byt iba sen ;)
02.04.2013 09:17:02

Minirecenzie

Matúš Mikšík ešte nepridal žiadnu minirecenziu.

Články

Poďme si čítať - sci-fi/fantasy špeciál

pretože slovenské sci-fi nie je len vaše fantasy ;)

1 komentárov

Poviedky

3x postapocalyptic drabble

Nový rok je myslím vhodné otvoriť niečím nezvyčajným. Drabble je experimentálna forma, v ktorej príbeh musí mať presne 100 slov. Tentoraz na postapokalyptickú nôtu. Za redakciu scifi.sk dúfam, že na k...

7 komentárov

Vesmírni tuláci - XII. Všade dobre, doma najlepšie

Rozbroj v galaxii vrcholí. Na Tretej, planéte, ktorá bola kedysi kolískou ľudstva a teraz je hrozí anihilácia, majú naši hrdinovia ročného románu na pokračovanie už len poslednú šancu uniknúť určitej ...

6 komentárov

3x fantasy drabble

Drabble je experimentálna forma, v ktorej príbeh musí mať presne 100 slov. Matúš Mikšík vám prináša rovno tri naraz (počítané bez nadpisov :-) )

14 komentárov

Medzi nebom a zemou - IX. - XVI.

Zamýšľali ste sa už nad tým, ako to môže vyzerať v pekle? Pokračovanie

5 komentárov

Medzi nebom a zemou - II. - VIII.

Zamýšľali ste sa už nad tým, ako to môže vyzerať v pekle? Zdá sa, že niektoré prológy sa predsalen dočkajú pokračovania.

4 komentárov

Medzi nebom a zemou - I. Prológ

Zamýšľali ste sa už nad tým, ako to môže vyzerať v pekle? Prvá poviedka tohto autora na našom serveri.

26 komentárov