Ukážka: Tereza Kadečková - Chapadla Černé hvězdy

Ukážka z novej temnej fantasy z vydavateľstva Golden Dog.
cyberstorm
Filmová história scifi
Chapadla Černé hvězdy. Prvé vydanie (Golden Dog, 2024)
Chapadla Černé hvězdy. Prvé vydanie (Golden Dog, 2024) / Zdroj Disclaimer
Čierna hviezda utopila svet. Aspoň sa to tak šepká medzi veriacimi v podvodných svätyniach. Aphelion už medzi veriacich nepatrí. Chce žiť svoj život, ale kult Čiernej hviezdy sa ju snaží stiahnuť späť do hlbín. Jej telo sa mení a čoskoro z človeka nezostane vôbec nič. Perihelion pracuje pre spoločnosť, ktorá vytvára hybridy ľudí a rýb. Má na výber – pomôcť svojmu dvojčaťu, aby sa nestala nemysliacim dronom, alebo ju vydať a zaistiť si kariérny postup. Je silnejšia sesterská láska, alebo tajomné vesmírne sily?

Tereza Kadečková
_
Tereza Kadečková (*1993) je v internetových vodách známa ako Kadet. Narodená roku pána 1993 v Hradci Králové, z ktorého prakticky vôbec nevytiahla päty, vyštudovala tam pedagogiku a teraz v ňom mučia deti hodinami angličtiny.
Po publikovaní poviedok v zborníkoch – Čas šelmy (2015), FASCINACE: Bazén (2017) a Ve jménu Brožova! (2019) jej vo vydavateľstve Golden Dog vyšla prvá kniha O dracích a lidech (2020). V roku 2022 nasledovala ďalšia kniha zo sveta drakov – O dracích a Sedmi. V roku 2023 vydala svoju tretiu knihu, tentoraz fantasy s motívmi severskej mytológie Ve větvích Yggdrasilu. V rovnakom roku vyšla aj antológia Jiný kraj, ktorú editovala spolu s Terezou Matouškovou a do ktorej prispela poviedkou Dar boha vyhnanců. Najnovším príspevkom jej tvorby je temný fantasy román Chapadla Černé hvězdy (2024).
Píše prevažne fantastiku, ale z času na čas zavíta do vôd komiksov (Vějíř 2015, Vějíř 2016). Je redaktorkou fantasy webu Sarden. Pretože má obe ruky ľavé, písanie je jej jediný koníček. Keď práve nepíše, tak knihy aspoň konzumuje – väčšinou s kečupom. (Golden Dog)

Tereza Kadečková – Chapadla Černé hvězdy
Vydavateľstvo: Golden Dog
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 224
Väzba: brožovaná / mäkká
Obálka: Pavel Pavelka
ISBN: 978-80-88635-51-2

Odkazy:

Vydavateľstvo Golden Dog
Vydavateľstvo Golden Dog Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB