Dračí republika (2019)

Pokračovanie úspešného románu Maková vojna - epickej fantasy inšpirovanej dejinami Číny. Jedna vojna skončila. Ďalšia vojna práve začína. Ríša Nikan už trikrát vo svojich dejinách bojovala o prežitie v krvavých makových vojnách. Tretia z nich síce práve skončila, ale šamanka a bojovníčka Rin n...

Info

Slov. názov Dračí republika
Orig. názov The Dragon Republic
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Pokračovanie úspešného románu Maková vojna - epickej fantasy inšpirovanej dejinami Číny. Jedna vojna skončila. Ďalšia vojna práve začína. Ríša Nikan už trikrát vo svojich dejinách bojovala o prežitie v krvavých makových vojnách. Tretia z nich síce práve skončila, ale šamanka a bojovníčka Rin nemôže zabudnúť na zverstvo, ktoré spáchala, aby zachránila svoj ľud. Teraz je na úteku pred pocitom viny, závislosťou na ópiu, ktorá sa okolo nej uťahuje ako zverák, aj vražednými pokynmi ohnivého Fénixa, pomstychtivého boha, ktorý ju obdaruje strašnou mocou. Nechce sa jej žiť, ale odmieta zomrieť, kým nezabije zradnú cisárovnú, ktorá zapredala jej vlasť nepriateľom. Rininou jedinou nádejou je spojiť sily s mocným Dračím správcom, ktorý sa chystá dobyť Nikan, zosadiť cisárovnú a založiť novú republiku. Cisárovná a Dračí správca však nie sú tým, čím sa zdajú byť, a Rin sa stále viac obáva, že láska k Nikanu ju opäť donúti uplatniť Fénixovu smrtonosnú moc. Neexistuje totiž nič, čo by neobetovala pre záchranu svojej vlasti... a pre pomstu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov