Druhá séria Umbrella academy (recenzia)

Alebo príbeh o tom, ako dysfunkčná rodinka adoptovaných superhrdinov odvracala globálnu apokalypsu. Opäť.
8HitBoy
Filmová história scifi
Nie je to tak dávno, čo si rodinka Hargreevesovcov podmanila naše srdcia. Príbeh Luthera, Diega, Allison, Klausa, Number Five, Bena a Vanye o opätovnom hľadaní cesty k sebe navzájom na pozadí boja proti obrovskej hroziacej apokalypse bol spolu s The Boys a Doom Patrol svojimi bizarnými zápletkami a skvelým humorom sviežim vánkom na poli superhrdinských seriálov. Práve preto si fanúšikovia od druhej série seriálu, ktorý vznikol na motívy komiksu od Gerarda Waya a Gabriela Bá sľubovali skutočne veľa. Naplnila ale Umbrella academy v druhej sérií tieto očakávania?
Umbrella Academy, druhá séria Umbrella Academy, druhá séria
Umbrella Academy, druhá séria Disclaimer
Nebudem vás napínať, druhá séria tohto seriálu je jedným slovom pecka. A to aj napriek tomu, že hlavná zápletka ostáva prakticky nezmenená - naši hrdinovia bojujú opäť proti globálnej skaze. Jedinou zmenou oproti prvej sérií je to, že tentokrát sú od seba oddelení, a to nielen v priestore, ale aj v čase. Totižto, ak si dobre spomínate na finále prvej série, len pohotovosť Number Five bolo to, čo našich hrdinov zachránilo pred smrťou. Vďaka nemu sú však teraz on a jeho súrodenci uväznení v Dallase, v úplne rovnakej uličke, v akej končila prvá séria, avšak tentokrát sa píšu divoké 60. roky. Aby toho nebolo málo, každý z nich sa nachádza v inom roku a nik z nich netuší, čo sa vlastne stalo.
Naši hrdinovia sa postupne snažia prispôsobiť svojím novým životom, avšak čoskoro zisťujú, že udalosti v ich nových realitách budú výrazne odlišné od minulosti, ktorú všetci poznáme. Diegov (David Catañeda) nápad zachrániť prezidenta Kennedyho pred zavraždením sa zrazu nemusí zdať byť až taký dobrý nápad. Klaus (Robert Sheehan) sa medzitým snaží zlepšiť vzťah so svojím mŕtvym bratom Benom (Justin H. Min) a často bojuje proti diskriminácií ohľadom svojej sexuality a excentrickosti. Vanya (Ellen Page) a Allison (Emmy Raver-Lampman) sa snažia žiť úplne bežné životy. Luther (Tom Hopper) si medzitým vybíja frustráciu v nelegálnych zápasoch. No a do toho všetkého tu máme Number Five (Aidan Gallagher), ktorý sa opätovne snaží dať svoju rodinku dokopy a je zas a znova hybnou silou snahy Hargreevesovcov zabrániť katastrofe. Akú rolu v tomto všetko zohrá partička zabijakov, ktorí putujú časom, aby zabili všetkých súrodencov jedného po druhom a aká je vlastne ich motivácia?
Gerard Way - Gerard Way, autor komiksu Umbrella Academy Gerard Way, autor komiksu Umbrella Academy
Gerard Way - Gerard Way, autor komiksu Umbrella Academy Disclaimer
Druhá séria Umbrella academy trpí na známe neduhy druhých pokračovaní. Často opakuje už overené vtipy a dejové linky, len tentokrát sa snaží všetko urobiť väčšie a "bombastickejšie". To však nie je v tomto prípade úplne na škodu, pretože tento seriál je práve na tomto založený. Veľmi zábavne balansuje na hranici úplného bizáru a najmä po zlomovej štvrtej epizóde rozohráva fantastický a mimoriadne zábavný príbeh, ktorý okrem akcie a humoru ponúka aj doposiaľ nevídanú hĺbku a zaujímavý character development postáv. V skratke, druhá séria Umbrella academy je výbornou zábavou, ktorú ocení nejeden geek, ale napriek tomu osobne dúfam, že v tretej sérií (ktorá sa zdá byť takmer istotou), sa dej posunie už niekam inam a prinesie nám odlišnú rámcovú zápletku.

Hodnotenie: 80 %

Umbrella Academy - druhá séria
Streamovacia služba: Netflix
Jazyk: anglický
Rok: 2020
The Umbrella Academy - Úvodné titulky - Season 2 Opening Scene Disclaimer

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Stano Lacko
No, uvodna scena prvej epizody bola MEGA. Potom sa to trocha rozbehlo/nerozbehlo. Ale myslim, ze od 4-tej epizody to je super serial. Navyse sa to tak pekne zamota, ze tretia seria moze byt este lepsia.
04.08.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB