Vyhlásenie výzvy Fantastická poviedka

Fantastická poviedka je znova tu s o čosi zaujímavejšími pravidlami a cenami. Tak čo, trúfate si?
B.T. Niromwell
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Scifi.sk chce znovu osloviť vás, autorov, ktorí sa neboja výzvy!
Začalo sa nám leto, letargia, relax, ničnerobenie a kysnutie v chládku. Proste, ideálne obdobie, keď sa autor vyvalí a zrazu mu napadne najepickejší príbeh všetkých čias. A čo s ním?
No predsa poslať na scifi.sk a vyhrať 50 alebo rovno 100 eur!
Oproti minulému roku sme urobili menšie zmeny - jedno kolo bue trvať dva mesiace, nie jeden. Víťaz musí mať viac ako 8 bodov a ak sa to nepodarí, 50 eur naviac poputuje víťazovi nasledujúceho kola.
Podmienky výzvy Fantastická poviedka:text
1. Poviedka musí byť v slovenskom jazyku jedného zo žánrov fantastiky (scifi, fantasy, horor, mystery, etc.) a nesmie byť doposiaľ publikovaná ako v papierovej forme, tak na internete.
2. Dĺžka poviedky je minimálne 6 000 a maximálne 25 000 znakov.
3. Autor/ka musí mať vytvorený profil na stránke scifi.sk. Poviedku je možné pridať kliknutím na malé nenápadné plusko vpravo hore a potom na Pridaj novú poviedku:
Poviedky na počkanie - Pridaj novú poviedku
Poviedky na počkanie - Pridaj novú poviedku Disclaimer
Pri vkladaní poviedky je treba zaškrtnúť kategóriu Fantastická poviedka.
3. Každé kolo trvá dva mesiace. Po dvoch mesiacoch už nebudeme prijímať poviedky do daného kola, ale čitatelia budú mať stále 15 dní, aby poviedky obodovali. Bodovanie poviedok bude až do vyhodnotenia kola skryté.
4. Hodnotenie je váženým priemerom ľudového hlasovania. Scifi.sk si ponecháva právo odstrániť fakeové hodnotenia poviedok podľa interných smerníc.
5. Vyhráva poviedka, ktorá získa najlepšie priemerné hodnotenie, ktoré ale musí byť vyššie ako 8 bodov. Autor/ka víťaznej poviedky obdrží autorský honorár 50 eur.
POZOR! Ak žiadna z poviedok neprekročí v danom kole hranicu 8 bodov, táto suma sa prenesie do druhého kola, kde budú súťažiaci bojovať o 100 eur. Ak ostane hranica 8 bodov nepokorená aj v druhom kole, cena prepadáva a v nasledujúcom kole sa bude znova súťažiť o 50 eur. Víťaz bude kontaktovaný na mailovú adresu v profile používateľa.
6. Šéfredaktor internetového časopisu scifi.sk si ponecháva právo rozhodnúť o vyradení poviedky z výzvy, ak nesplní niektoré z hore uvedených kritérií. Toto neovplyvňuje právo scifi.sk na publikáciu poviedky. Zároveň si ponecháva právo kritériá kedykoľvek zmeniť, aby zaručil objektívnosť a rovnaké podmienky pre všetky poviedky.
7. Zaslaním poviedky do výzvy autor udeľuje súhlas na vydanie diela formou rozmnoženia literárneho diela na internetovej stránke scifi.sk alebo na jej mobilnej aplikácii, vydanie diela formou rozmnoženia literárneho diela v knižnom zborníku, ktorý vydá organizátor výzvy vo forme tlačenej knihy a e-knihy, poskytnutie diela tretej strane na zverejnenie diela v rámci propagácie a PR. Súhlas platí na obdobie desať rokov od zaslania poviedky. V prípade, že so zverejnením bude vznikať právo na odmenu, táto odmena v plnej výške náleží autorovi diela.
Týmto vyhlasujeme nové kolo výzvy Fantastická poviedka, poviedky prijímame do konca decembra a hlasovanie bude prebiehať do 15.01.2020
Veľa šťastia!

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Fantastická poviedka

Vyhodnotenie výzvy Fantastická poviedka - šieste kolo roku 2020

Posledným víťazom minulého roka sa stáva...

Zakázané údolie

Niekoľko desiatok metrov za hranicou neúrodných polí sa týčil môj cieľ. Hrad nebol veľký a v mojom svete by v ňom odmietal bývať i zeman. Dalo by sa povedať, že to je prerastená chalupa, ale svoj účel isto spĺňal. Dokonca bol obohnaný vodnou priekopou a prístupný iba po padacom moste, ktorý sa počal spúšťať v momente, ako kôň pochopil, že nie je Kristus a po vode sa tam nedostaneme.

IDDQD

Dúfam, že sa Vám to bude páčiť a mimochodom, názov nie sú náhodné písmenká ;)

Pramienok vlasov

Veríte na gravitáciu? Nemyslím tým interakciu medzi dvomi telesami, skôr takú metaforickú, medziľudskú. Niektorí ľudia majú skrátka napísané v hviezdach, že sa majú stretnúť a ovplyvniť navždy svoje životy. Presne tak ako náš hrdina a tajomná stopárka, ktorú stretol v lese počas upršanej noci.

O kŕmení zvierat v ZOO

Školská trieda, zložená z tých najpodivnejších príšeriek z celého vesmíru, je spolu so svojou učiteľkou na exkurzii v ZOO. Pani učiteľka dá deťom pred rozchodom za úlohu vybrať si jeden druh, ktorý ich zaujme, a napísať o ňom referát. Snaživá Nelis chce túto úlohu splniť čo najlepšie. Tvor, ktorého si vybrala, je však veľmi zvláštny...

Ticho lesa

Lesy ukrývajú množstvo temných tajomstiev. Ľudia v ich blízkosti sídlili od pradávna, od pradávna uctievali rôznych bohov, klaňali sa im a prinášali obetiny. Mali svoje zaužívané tradície a rituály, ktoré dodržiavali až si malicherných bohov nepohnevajú a ich nepostihnú tresty pri ktorých môže byť smrť skôr vykúpenie, predávali si ich z generácie na generáciu s úmyslom sa vyhnúť zlému osudu ktorí mohol postihnúť jednotlivca tak ako celú osadu či kmeň. S nástupom kresťanstva boli postupne všetky pohanské kulty vymetené, modly rozbité a spálené, ani na konci neskorého stredoveku však všemohúca železná ruka inkvizície stále nemá dosah všade, tobôž nie na skryté miesta uprostred hustých a tajomných lesov, ktoré tu rástli ešte pred tým ako ľudia začali uctievať slnko a prírodné úkazy. Stredovek je plný povier a jednoduchí ľudia veria hoc akej rozprávke, možno aj vďaka tomu sa oblasti severozápadu Horného Uhorska vyhlo masívne odlesňovanie a rozširovanie osídlenia, ale kov a drevo sú komodity, ktoré ženú pokrok dopredu. Ľudia stále veria rozprávaniu starých materí ale neúprosná potreba materiálu a pokroku zaháňa povery a rozprávky do úzadia. Ale na každej rozprávke je zrnko pravdy.

Hlasovanie o Fantastickú poviedku je tu!

Predstavujeme vám súťažné príspevky v novom kole výzvy Fantastická poviedka.

Poviedky prijaté do prvého kola výzvy Fantastická poviedka

Deadline na zasielanie poviedok do prvého kola našej výzvy sa včera naplnil. Na čo sa môžete tešiť?

Vyhlásenie výzvy Fantastická poviedka

Fantastická poviedka je znova tu s o čosi zaujímavejšími pravidlami a cenami. Tak čo, trúfate si?

Hlasuj aj ty za Fantastickú poviedku mesiaca september

V rámci podpory nových (ale aj ostrieľaných) autorov fantastiky sme na scifi.sk spustili možnosť zapojiť sa do výzvy Fantastická poviedka. Túto výzvu budeme organizovať mesačne a v septembri sa o ňu uchádza trojica poviedok. Ktorá z nich je podľa vás tá fantastická?

Hľadá sa Fantastická poviedka

Pre poviedkových autorov a autorky tu máme jednu novú výzvu, ktorú spúšťame tento rok: môžu získať hviezdnu odmenu 50 eur, ak ich poviedka presvedčí o svojej kvalite najviac čitateľov v ľudovom hlasovaní. Samozrejme, výzvy má niekoľko formálnych podmienok, ale nie je to nič, čo by ste nezvládli. Takže – hor sa do písania!