Men in Black: International

Noví Muži v čiernom sú čiastočný reboot, ale oveľa viac normálne pokračovanie filmovej série.
Rasťo L.
Podporte scifi.sk
Film mal byť pôvodne crossover "Jump Street" a "Mužoov v čiernom" s Channingom Tatum a Jonahom Hillom, kde by si zahrali svoje úlohy z frančízy. Plány sa však rozpadli a noví Muži v čiernom sú čiastočný reboot, ale oveľa viac normálne pokračovanie filmovej série. Agent J (Will Smith) a ani agent K (Tommy Lee Jones) – a logicky ani mladý agent K (Josh Brolin) – v nich nie sú, ale film sa odohráva v univerze, v ktorom obaja agenti existujú a preslávili sa svojimi hrdinskými činmi.
Muži v čiernom 4: Globálna hrozba - Plagát - 2019 Plagat k filmu
Muži v čiernom 4: Globálna hrozba - Plagát - 2019 Disclaimer
Hlavní hrdinovia sú Molly, novoprijatá agentka M (Tessa Thompson), ktorá musí spolupracovať s jedným z najlepších agentov, sexy agentom H (Chris Hemsworth), aby odhalili zákerné spiknutie, ktoré je pre planétu Zem ešte väčšou hrozbou, ako boli všetky hrozby v predchádzajúcich dieloch Mužov v čiernom.
Muži v čiernom 4: Globálna hrozba - Muži v čiernom 4 - M & H Muži v čiernom 4 - M & H
Muži v čiernom 4: Globálna hrozba - Muži v čiernom 4 - M & H / Zdroj Disclaimer
Z filmového plagátu vidieť, že vo filme hrá aj Liam Neeson, a uvidíme aj mimozemšťanov z predchádzajúcich dielov. Film režiroval F. Gary Gray, jeho prácu sme mohli vidieť napríklad vo filme Straight Outta Compton a treba povedať, že to dobre remeselne zvládol. Mohlo by sa teda zdať, že filmu nič nechýba, ale bohužiaľ, scenár je plytký, zápletka predvídateľná, počas celého filmu nedôjde k ničomu prekvapivému. Všetko vlastne zachraňuje chémia medzi agentom H a agentkou M, vtipné dialógy a niekoľko gagov odkazujúcich na ich predchádzajúce roly. Film má v origináli podtitul International, no napriek tomu že nás dej zavedie do Londýna, Paríža, Marakéša, celé to pôsobí umelo, ulice Londýna a Paríža sú podivne poloprázdne, ťažko sa dá ubrániť dojmu, že celé sa to odohráva v malom štúdiu a všetko okolie je dorobené digitálne.
Muži v čiernom 4: Globálna hrozba -   M & T Muži v čiernom 4: Globálna hrozba -  M & T
Muži v čiernom 4: Globálna hrozba - M & T / Zdroj Disclaimer
Zhrnutie: Zhrnutie: Napriek tomu, že počas filmu som sa celkom dobre bavil, tak mi pripadá, že potenciál série nebol dostatočne využitý a celé to bol len taký sitcom s poriadne nadupanými efektami. Film pokračuje v trende rebootov a pokračovaní zabehnutých serií no nemyslím si, že dokázal naplno využiť potenciál, ktorý táto komiksová séria má. Na druhej strane sa však našlo aj niekoľko vtipných momentov, ktoré rozosmiali celú kinosálu, a ak sa vám páčil napríklad Hellboy, tak ani z tohto filmu nebudete príliš sklamaní. Moje hodnotenie - tri z piatich hviezdičiek.
Men in Black: International - Muži v čiernom 4: Globálna hrozba
Rok: 2019
Dĺžka: 114 min
Réžia: F. Gary Gray
Scenár: Art Marcum, Matt Holloway
Hudba: Chris Bacon, Danny Elfman
Hrajú: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, Rebecca Ferguson, Rafe Spall, Emma Thompson, Liam Neeson, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois
Za lístky ďakujeme spoločnosti Itafilm.
Men in Black: International - Trailer - Muži v čiernom 4: Globálna hrozba / trailer Disclaimer

Rasťo L.

Rasťo L.
Fanúšik scifi, fantasy a dobrej hudby.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
Rasto, takze oplati sa na to ist?
25.06.2019

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB