Star Wars Celebration 2019

Cez víkend sa v americkom Chicagu konalo už dvadsiate stretnutie Star Wars Celebration a spoločnosť Disney na ňom odhalila niekoľko dlho očakávaných noviniek.
Rasťo L.
Podporte scifi.sk
Cez víkend sa v americkom Chicagu konalo už dvadsiate stretnutie Star Wars Celebration a spoločnosť Disney na ňom odhalila niekoľko dlho očakavaných noviniek.
FILMY A SERIÁLY
Prvou a najviac očakávanou boli rozhodne informácie o deviatej časti Hviezdnych Vojen. Spolu s ich názvom, ktorý znie Star Wars Episode IX: Rise of Skywalker bol hneď zverejnený aj prvý teaser. Plánovaná premiéra je na Vianoce tohto roku.
Star Wars celebration 2019 - Trailer - Star Wars 9 Disclaimer
Ďalšou novinkou sú aj informácie o pripravovanom hranom seriáli The Mandalorian, ktorý sa odohráva po epizóde VI. V ňom sa nám ukážu Pedro Pascal (a.k.a Oberyn Martell), Karl Weathers (a.k.a Apollo Creed) a Gina Carano (a.k.a. Angel Dust). Premiéra prvej časti je plánovaná na 12. novembra 2019 a návštevníci panelovej diskusie s tvorcami mohli vidieť aj prvý teaser.
Zatiaľ je k dispozícii iba záznam z panelovej diskusie ale je jasné, že seriál bude stáť za to.
Star Wars celebration 2019 - Produkcia - Mandalorian - panel discussion Disclaimer
O tom, že producenti Lucasfilmu majú v pláne sa vrátiť k vysoko hodnotenej animovanej sérii Clone Wars sa špekulovalo už celkom dlho. Až tento víkend sa však prianie mnohhých stalo skutočnosťou a tvcorcovia odhalili trailer k siedmej sezóne:
Star Wars celebration 2019 - Trailer - SWC2019 - Clone Wars season 7 Disclaimer
VIDEOHRY
Na paneli bol okrem nových filmov seriálov spolu s ďalšími informáciami prezentovaný aj trailer k očakávanej hre Star Wars Jedi: Fallen Order. Štúdio Respawn Entertainment a Electronic Arts nás prenesú do obdobia krátko po epizóde III - Pomsta Sithov. Pôjde len o ripoff SW: The Force Unleashed, alebo o niečo úplne nové, na čom si fanúšikobia SW pochutnajú?
Star Wars celebration 2019 - Trailer - Fallen order Disclaimer
Priaznivci virtuálnej reality si na svoje prídu v pripravovanej hre Vader Immortal: A Star Wars VR Series—Episode I.
Star Wars celebration 2019 - Trailer - Vader Immortal: A Star Wars VR Series- Episode I Official Trailer Disclaimer
Star Wars celebration 2019 - Ukážka - Star Wars Celebration: Perri Plays Vader Immortal - A Star Wars VR Series Disclaimer
Aby toho nebolo málo, objavili sa informácie o novej expanzii/datadisku pre MMORPG The Old Republic. Ten by mal niesť názov Star Wars: The Old Republic: Onslaught a po troch rokoch by mal priniesť hráčom nový obsah. Tvorcovia sa nechali počuť, že príbeh nás umiestni priamo doprostred zúrivého konfliktu medzi (Starou) Republikou a Sithským Impériom. Pridať by mali aj nové planéty a atribúty.
KNIHY
Star Wars nie je len o filmoch, seriáloch a hrách, ale aj o komiksoch a knihách. Timothy Zahn, dvorný autor Lucas Filmu, už dávnejšie avizoval, že plánuje niekoľko ďalších titulov, ktoré doplnia už aj tak rozsiahle univerzum Hviezdnych vojen. Na pódiu prezentoval svoje nové tituly a popritom odpovedal na mnohé otázky dotieravých fanúšikov.
Thrawn: Treason:
Kniha predstavuje poslednú (?) časť novej kánon verzie trilógie o Thrawnovi. V tomto románe budeme sledovať vzťah medzi obľúbeným antihrdinom Impéria, veľkoadmirálom Thrawnom a riaditeľom Krennicom s jeho programom Stardust. Len pripomínam, že Stardust je krycí názov, v pod ktorým sa ukrývala konštrukcia Hviezdy smrti. Bude zaujímavé sledovať konflikt dvoch významných mužov Impéria, z ktorých každý má úplne inú taktiku. Navyše by sa v románe mala vyskytnúť nová zaujímavá postava. Polo žartom sa vravelo o asistentovi riaditeľa Ronanovi (Pozn. – Ronan je postava z Marvel Universa, ktorá sa vyskytla aj vo filmovom spracovaní Guardiens of the Galaxy).
Star Wars-Thrawn: Zrada - Obálka - Star Wars: Thrawn - Treason. Obálka prvého vydania (2019)
Star Wars-Thrawn: Zrada - Obálka - Star Wars: Thrawn - Treason. Obálka prvého vydania (2019) / Zdroj Disclaimer
Zahn, známy tým, že v súčasnosti už neplatnom minulom kánone (tzv. Expanded Universe, v súčasnosti známe ako Legends) priviedol k životu veľkoadmirála Thrawna v dnes už legendárnej trilógii (Heir to the Empire, Dark Force Rising a The Last Command) sa netají tým, že sa do novej Disney verzie snaží prepašovať čo najviac z toho starého Thrawna. Je teda otázne, či okrem avizovanej novej postavy prepašuje aj niektoré staré. Napr., starého známeho kapitána Pellaona, ktorý sa medzitým už vyskytol v animovanej sérii Star Wars: Rebels a ktorý v pôvodnej Zahnovej trilógii robil Thrawnovi verného asistenta.
Padmé a Anakin:
Pôvodne nazvané Thrawn: Alliances, malo byť o Anakinovi a Thrawnovi. Do príbehu mala byť zamotaná aj Ashoka Tano a pátranie po nej, no team z okolia Zahna ju napokon vylúčil a rozhodli sa doplniť na jej miesto Padmé.
Sám Zahn sa na adresu Padmé vyjadril, že: „Myslím si, že rola Padmé bola v prequeloch do značnej miery zbytočná. Jej charakter však výrazne zapôsobil v Clone Wars. Videli ste ju robiť nielen kopance, ale aj naplno využívať diplomatické schopnosti.”
Autor sa vyjadril aj o ďalších projektoch:
„Chcel by som urobiť viac. To však bude záležať od Del Rey Publishing a Lucas Filmu. Problém s Thrawn: Treason je však v tom, že budeme mať dve samostatné trilógie o Thrawnovi. To bude veľmi mätúce. Preto musíme pridať štvrtú a mať Thrawn tetralógiu! ... Určite budem chcieť štvrtú knihu, možno piatu a možno aj šiestu, podľa toho, ako veci pôjdu. Pokiaľ je Del Rey ochotný si ich kúpiť a vy ste ochotní si ich kúpiť, mám veľa príbehov ... je to vždy na rozhodnutí Lucasfilmu, Del Rey a Penguin Random House, či chcú, čo chcú od mňa, ak vôbec niečo.“
BUDÚCNOSŤ
A čo ďalej? Špekulácie sa rôznia. Počas panelu Disney CEO Bob Iger potvrdil, že po Epizóde IX budeme mať so Star Warsami na nejakú dobu pokoj. Je otázne na ako dlho, pretože vzápetí potvrdil, že Disney má v procese produkcie niekoľko filmov, o akýchkoľvek dátumoch je však skoro hovoriť.
Mimo uvedené potvrdené projekty spomenieme teda pár, ktoré síce na paneli diskutované priamo neboli, no informácie o nich sa už nejakú dobu potulujú po internete.
Po tom, čo zrušili trilógiu o Han Solovi a ostatné sólové projekty uložili k ľadu (vrátane dlhodobo ohlasovaného filmu o Obi-Wan Kenobim) sa objavili mnohé špekulácie. Je pravdepodobné, že plánovaná trilógia Riana Johnsona má stále zelenú, nevie sa však o čom konkrétne bude, ani kedy sa jej dočkáme.
Star Wars: The Old Republic - Poster - Poster
Star Wars: The Old Republic - Poster - Poster / Zdroj Disclaimer
Mimo to sa na internete v marci tohto roku objavili správy o ďalšej trilógii alebo sérii. Tentoraz by za ňou mal stáť produkčný tím, ktorý má na starosti úspešný seriál Game of Thrones, konkrétne David Benioff a D.B. Weiss a mala by sa odohrávať niekoľko storočí pred udalosťami Ep. I až IX, teda v období Starej Republiky. Je však otázne, či pôjdeme tak ďaleko, ako je to v prípade populárnej hernej (a predtým komiksovej) série The Old Republic/Knights of the Old Republic.
Star Wars celebration 2019 - Picard returns :-)
Star Wars celebration 2019 - Picard returns Disclaimer

Rasťo L.

Rasťo L.
Fanúšik scifi, fantasy a dobrej hudby.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB