Cyntoryn zvieratiek

Doktor Louis Creed a jeho manželka Rachel sa so svojimi dvoma malými deťmi presťahujú z Bostonu do vidieckeho mestečka Ludlow v štáte Maine. Pár čoskoro objaví tajomný cintorín domácich miláčikov “Cyntoryn zvieratiek” ukrytý hlboko v lese v blízkosti ich nového domova.
Rasťo L.
Filmová história scifi
Cyntoryn zvieratiek - poster SK
Cyntoryn zvieratiek - poster SK / Zdroj Disclaimer
Doktor Louis Creed, jeho manželka Rachel a ich dve deti Ellie a Cage sa presťahujú z Bostonu do vidieckeho mestečka Ludlow v štáte Maine. Rodina čoskoro objaví tajomný cintorín domácich miláčikov “Cyntoryn zvieratiek” ukrytý hlboko v lese v blízkosti ich nového domova a za ním ešte jedno tajomné indiánske pohrebisko. Čo na tom pohrebisku pochováte, sa vráti naspať živé, iné, zlé. Je úplne jasné, čo sa stane, keď auto zrazí ich kocúra Churcha, a tiež je úplne jasné, že to bude len jeden z prvých zlých nápadov, ktoré dostanú hlavné postavy.
Cyntoryn zvieratiek - rodinka za stolom
Cyntoryn zvieratiek - rodinka za stolom / Zdroj Disclaimer
Film je rovnomennou adaptáciou známeho románu od Stephena Kinga. Režírovali ho Kevin Kölsch a Dennis Widmyer, vo filme sa objavia okrem iných Jason Clarke ako Lois Creed, Amy Seimetz, ktora hrá jeho ženu Rachel, a John Lithgow, ktorý hrá trochu čudáckeho suseda Judda. Kocúra Churcha hrali dokopy štyri mačky Leo, Tonic, Jager a JD.
Cyntoryn zvieratiek - Church
Cyntoryn zvieratiek - Church / Zdroj Disclaimer
Kniha vyšla v prvýkrat v roku 1983, ale dej filmu je zasadený do súčasnosti. Síce to nie je nikde explicitne spomenuté, ale dá sa to odvodiť podľa použitých smartfónov a podľa modelov áut. Veľkú úlohu v deji to ale nemá a celková atmosféra je dosť ponurá a strašidelná, dej sa mierne líši od knihy, ale ústredná zápletka ostáva rovnaká. Film mal niekoľko desivých momentov, ale najmä v poslednej štvrtine filmu je už jasné, ako to dopadne.
Pet Sematary - Trailer - Trailer 2 Disclaimer
Záver: Cyntoryn zvieratiek je príjemne mrazivý film so zameraním skôr na postavy a ich emócie ako na zjavné násilie a špeciálne efekty.
Verdikt: 7/10
Cyntoryn zvieratiek/Pet Sematary
Réžia: Kevin Kölsch a Dennis Widmyer
Rok: 2019
Rozsah: 101

Rasťo L.

Rasťo L.
Fanúšik scifi, fantasy a dobrej hudby.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB