Knižná verzia Faunovho labyrintu príde spolu s letom

Guillermo del Toro a Cornelia Funke spolupracujú na novej knihe, ktorá bude rozšírením filmu.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Fantazijno-hororový film Faunov labyrint (v angličtine Pan’s Labyrinth, recenzia tu) od režiséra Guillerma del Tora, je príbehom o mladom dievčati, ktoré má traumu z vojny. Je to temný a fascinujúci príbeh o tvoroch a kráľovstvách ďaleko presahujúcich našu predstavivosť. A teraz, viac než desať rokov po premiére, príbeh ožíva vo veľkom.
Faunov labyrint - Obálka
Faunov labyrint - Obálka / Zdroj Disclaimer
Režisér Guillermo del Toro a spisovateľka Cornelia Funke (Atramentové srdce, orig. Inkheart) spolupracujú pri písaní knihy Pan’s Labyrinth: The Labyrinth of the Faun, ktorá bude adaptáciou filmu. Ofélia, hlavná hrdinka, verí, že je dávno stratenou princeznou. Keď vstúpi do podsvetia démonov, dúfa, že sa opäť stretne so svojim kráľovským otcom.
Knižný príbeh plný ilustrácií bude sledovať udalosti z filmu, pričom poskytne čitateľovi nové informácie z mytológie Faunovho labyrintu. Teoreticky by výsledkom mohlo byť rozšírenie príbehu z filmu, a nie iba prerozprávaním filmu vo forme románu.
O knihe zatiaľ nie je zverejnených viac informácií, no súdiac podľa názvu, možno sa dozvieme viac práve o faunovi. Kniha bude dostupná od 2. júla, ale na internete je už teraz v predpredaji.

Silvia Pristašová

Silvia Pristašová
Začiatok formatívnych rokov odštartovala encyklopédiami, atlasmi a fantasy literatúrou, nie dievčenskými románmi. Kráse a možnostiam fantastiky, predstavivosti a úžasným filmovým trikom som zostala verná do dnes.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB