AnimeShow 2019 už zajtra otvára svoje brány

Zajtra to opäť začne! Do Bratislavy sa zbehne väčšina slovenských fanúšikov scifi a fantasy, anime a k-popu, cosplaya či stolových hier, pretože začne AnimeShow, ktorá tento rok má veru čím potešiť.
Podporte scifi.sk
V poradí 12. ročník conu sa uskutoční od 29. do 31. marca v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.
Začneme hneď hlavnou hviezdou festivalu:
AnimeSHOW & GAME EXPO 2018 - Reklamné - Podrick Payne (Daniel Portman)
AnimeSHOW & GAME EXPO 2018 - Reklamné - Podrick Payne (Daniel Portman) / Zdroj Disclaimer
Pozvanie po tom, čo Gemma Whelan (Yara Greyjoy z Game of Thrones) dostala hlavnú rolu v novom filme a začala tento natáčať v marci a prvotné plány návštevy festivalu musela zrušiť, prijal herec Daniel Portman. Ten v Game of Thrones stvárňuje postavu Podricka Paynea a bude vystupovať aj v poslednej ôsmej sérii! Dvojhodinovú besedu s ním si môžete vychutnať v sobotu od 13 hod.
Chýbať nebudú populárne súťaže, ako kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz postúpi na európske finále Cosplay Champions, ďalej medzinárodná tanečná a spevácka súťaž KPOP World Festival, ktorej víťaz poputuje na finále v Changwone v Kórei, alebo súťaž o najlepšie kreslené dielo FanArt. Podľa organizátora festivalu Roba Žittňana v programe figuruje vyše 137 prednášok a workshopov od vyše 150 prednášajúcich.
AnimeSHOW & GAME EXPO 2018 - Celý záznam - AfterMovie Disclaimer
Novinkou festivalu je rozšírená sekcia s desiatimi cosplay hosťami zo zahraničia. "Okrem autogramiád budú mať vlastné expertné prednášky o cosplay tvorbe a zároveň budú odbornou porotou cosplay súťaže," povedal pre TASR Žittňan. Druhou novinkou v programe je festival bojových umení, v rámci ktorého vystúpi počas víkendu 12 klubov bojových umení. "Z viacerých predvedú hlavne karate, aikido, tai chi, kendo, iado, kung fu, krav maga a ďalšie," dodal. Treťou novinkou je udeľovanie tzv. oscarov popkultúry v ankete Cena Popkultúry - Comics Salon Award v kategóriách film, hra, kniha, komiks, spoločenská hra a anime roku 2018.
AnimeSHOW 2019 poctia svojou návštevou spisovatelia a odborní prednášajúci, ako František Kotleta, Juraj Červenák, Daniel Hevier, Valentína Sedileková, Františka Vrbenská, Mark E. Pocha a Petra Slováková. Pripravená je aj beseda, zameraná na boj proti hoaxom. Nebudú chýbať ani jazdenie na koňoch, lukostreľba či vystúpenie sokoliarov.
Za scifi.sk bude tento rok hájiť farby František Gago (cyberstorm), ktorý v nedeľu o 13:00 hod bude rozprávať o Klišé v Science Fiction. Okrem neho nás budete tiež môcť nájsť pri priestore vyhradenom pre Babylon 5 na prvom poschodí v sobotu, kde budú prebiehať prezentácie hier a turnaje v nich (ako kartovej hry Babylon 5 CCG, tak hry s miniatúrami Babylon 5: A Call to Arms).
Návštevníci sa môžu tešiť aj na najnovšie filmové trháky, medzi nimi napríklad snímky ako Venom, Fantastické zvery 2, Rodinka úžasných 2, Ant-Man & Wasp, Jurský svet 2, Star Wars: Solo. Pozrieť si budú môcť viacero filmov s komiksovou, fantastickou alebo anime tematikou.
AnimeSHOW 2019 - 365.bank - Scéna - Pohľad do vestibulu festivalu 2018
AnimeSHOW 2019 - 365.bank - Scéna - Pohľad do vestibulu festivalu 2018 / Zdroj Disclaimer
Množstvo súťaží, prednášok, vystavovateľov a herných hostí ponúkne herná sekcia, ktorú zastrešuje SECTOR.sk. O tvorbe slovenského tycoonu socializmu Workers & Resources: Soviet Republic príde porozprávať Peter Adamčík z 3Dvision. Pozadie tvorby poľského titulu Frostpunk predstaví Przemyslaw Solski z 11bit Studios. Kreatívnemu vesmírnemu sandboxu Space Engineers sa bude venovať Vladislav Polgár z Keen Software House. Návštevníci sa môžu tešiť aj na PC turnaje League of Legends, Heroes of the Storm a Counter Strike. Na konzolách sa bude súťažiť v hrách Tekken 7, Soul Calibur 6, Super Smash Bros: Ultimate, FIFA 18, Mortal Kombat X a Naruto Ultimate Ninja Storm 4. V hernej sekcii nebude chýbať výstava japonských herných automatov, retro sekcia s historickými konzolami Nintendo, Sega a Sony, spoločenské stolové hry, kartové hry, L.A.R.P., workshopy o tvorbe počítačových hier či LaserGame aréna.
Festival sa začne v piatok (29. 3.) o 13.00 a svoje brány uzavrie v nedeľu (31. 3.) o 17.00 h.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB