Tretí Strážcovia Galaxie - čo už vieme?

Produkcia tretieho dielu Strážcov Galaxie je nateraz pozastavená, do projektu sa však vrátil James Gunn a viac informácií o pokračovaní úspešnej série by sme mali dostať už po premiére Avengers: Endgame
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Film Avengers: Endgame je za rohom a uvidíme v ňom aj hrdinov z the Guardians of the Galaxy. Aj napriek udalostiam z Avengers: Infinity War sú fanúšikovia série zvedaví, kedy budú môcť opäť vidieť svoje obľúbené postavy v treťom pokračovaní Strážcov Galaxie. Tu je všetko, čo zatiaľ vieme, aj keď toho nie je veľa.
Strážcovia Galaxie 3 - Plagát
Strážcovia Galaxie 3 - Plagát / Zdroj Disclaimer
Dva týždne pred tým, ako uzrel svetlo sveta film Guardians of the Galaxy Vol. 2, James Gunn potvrdil že napíše a zrežíruje aj tretiu časť. Je naozaj ťažké predstaviť si za kormidlom projektu niekoho iného ako Gunna, ktorý do tohto projektu očividne investoval veľa času a vášne, ale Gunn musel projekt opustiť po sérii nie veľmi podarených vtipov zverejnnených na Twitteri. Keďže Gunnova stopa na sérii je veľmi jedinečná, nedal sa tak ľahko nahradiť. Preto ho štúdio Disney opäť posadilo na režisérsku stoličku, ale má to jeden háčik. Nakrúcanie sa nemôže začať, kým Gunn neskončí natáčanie DC projektu the Suicide Squad, čo môže chvíľu trvať.
Premiéra teda stále nie je na oficiálnom kalendári Marvelu. Pôvodný plán na premiéru ešte v roku 2020 rýchlo po Gunnovom prepustení vyletel von oknom. Vďaka tomu je premiéra v roku 2020 prakticky nemožná a to isté platí aj pre rok 2021. Najskôr tak uvidíme pokračovanie až v roku 2022, na ktorý už sú naplánované dve snímky od Marvelu, a to na 18. február a 29. júl. Je možnosť že práve jeden z týchto dátumov bude nakoniec premiérou Strážcov Galaxie. To sa však dozvieme až po ComicCone.
Strážcovia galaxie 2 - Scéna - Groot
Strážcovia galaxie 2 - Scéna - Groot / Zdroj Disclaimer
Aj keď film Avengers: Infinity War otriasol fanúšikmi Strážcov Galaxie asi ako nákladiak plný výbušnín, je celkom isté, že srdcervúci koniec Infinity War nie je posledným slovom MCU. Chris Pratt (Star-Lord) nedávno na Instagrame zablahoželal svojej kolegyni Pom Klementieff (Mantis) k narodeninám, a zároveň aj spomenul, že sa nemôže dočkať nakrúcania pokračovania Strážcov, ktoré by podľa neho malo začať budúci rok.
Aj keď dátum začatia nakrúcania ďalšieho dielu je ešte vo hviezdach, už teraz možno predpokladať, že náš obľúbený tím sa znova stretne v . Jednou vzrušujúcou možnosťou je aj to, že vo filme sa možno objaví aj Mark Hamill, ktorý o tom diskutoval s Gunnom na Twitteri.
Tím okolo Silvestera Stallona, ktorý sa objavil už v predchádzajúcom filme, by sa mal taktiež vrátiť. Gunn nás taktiež navnadil na nové postavy, napríklad Nova či Adam Warlock.
Prvé oficiálne foto
Prvé oficiálne foto / Zdroj Disclaimer
„Väčšina udalostí v MCU za posledných 10 rokov viedla k Avengers: Infinity War“ uviedol Gunn o možnom tvare, ktorý by mohol nabrať sequel Guardians of the Galaxy. „ Tretia časť sa bude odohrávať až po udalostiach Infinity War. Ukončí sa príbeh tejto verzie Strážcov Galaxie a pomôže katapultovať staré aj nové postavy do ďalšieho desaťročia filmov. Budem spolupracovať s Kevinom Feigom a ďalšími, aby sme vymysleli, kam tieto príbehy budú smerovať, a uistíme sa, aby bola MCU bol naďalej taký špeciálny a autentický ako doteraz.“

Matúš Lukáč

Matúš Lukáč
.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.