Čo zatiaľ vieme o prequeli Game of Thrones

Všetky známe informácie o nástupcovi Game of Thrones
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Prequel azda najúspešnejšieho seriálu Game of Thrones získava nové herecké posily, ktoré sa pridajú k už ohláseným hercom Naomi Watts, Joshovi Whitehousovi a scenáristke Jane Goldman (Kick-Ass, X-Men: First Class). V tomto článku rozoberieme, čo o tomto očakávanom seriáli zatiaľ vieme.
Casey Bloys, programový manažér HBO v nedávnom rozhovore prezradil, že produkcia seriálu by mala začať niekedy začiatkom leta 2019, čiže premiéry by sme sa mohli dočkať niekedy v roku 2020 alebo 2021.
Podľa informácií od HBO by novými hereckými posilami mali byť Naomi Ackie, ktorá si zahrala v seriáli Doctor Who a filme Lady MacBeth, Jamie Campbell Bower z Twilightu, ďalej Densie Gough (Colette), Sheila Atim (Girl from North Country), Ivanno Jeremiah (Humans, Doctor Who), Georgie Henley (Narnia), Alex Sharp (How to talk to girls at parties) a Toby Regbo (Reign).
Untitled Game of Thrones Prequel - Pridá sa Naomi Watts k rodu Targaryenovcov?
Untitled Game of Thrones Prequel - Pridá sa Naomi Watts k rodu Targaryenovcov? / Zdroj Disclaimer
Réžie pilotnej epizódy, ktorá udá tón celému seriálu, sa chopí S. J. Clarkson, ktorá v minulosti pracovala na seriáloch The Defenders a Jessica Jones.
Clarkson bola na radare HBO od momentu, keď sa jej filmový debut, Star Trek 4, odložil pravdepodobne natrvalo. Od Clarksonovej sa očakáva, že nastolí inú atmosféru, než na akú sme zvyknutí z Game of Thrones.
Austrálska oskarová herečka Naomi Watts si zahrá jednu z hlavných postáv, ktorá je však tak ako aj všetky ostatné úlohy zahalená rúškom tajomstva.
To isté platí aj pre Whitehousa, známeho najmä zo seriálu Poldark.
Tieto dve skoršie správy o obsadení nového seriálu sprevádzali aj detaily od HBO, ktoré nám prezradili, že seriál bude zasadený do doby hrdinov a bude sa zaoberať vznikom rodu Starkov, ale aj Bielych chodcov, Westerosu a pravdepodobne aj rodu Targaryenov a Valyrie samotnej. Tvorcovia ďalej naznačili, že nie všetko musí byť tak, ako to z Game of Thrones poznáme.
Untitled Game of Thrones Prequel - Ktorý zo slávnych rodov sa objaví v novom seriáli?
Untitled Game of Thrones Prequel - Ktorý zo slávnych rodov sa objaví v novom seriáli? / Zdroj Disclaimer
Názov seriálu nám ešte oficiálne oznámený nebol, ale tvorcovia ho zatiaľ nazvali Dlhá Noc. Špekulácii ohľadom tohto projektu je neskutočne veľa, jednou z tých pravdepodobnejších však je, že Naomi Watts si zahrá niekoho z rodu Targaryenov, čomu nasvedčujú aj jej zlatisté vlasy. Ďalšou z možností je, že si zahrá kráľovnú noci, ktorá si vzala Lorda veliteľa Nočnej hliadky a spolu napáchali všelijaké hrôzy. Pravdepodobnejšie ale je, že Naomi Watts si vybrala postavu, ktorá je o niečo zaujímavejšia ako len stvorenie čistého zla.
V roku 2017 bolo ohlásené, že HBO pripravuje päť potenciálnych pilotných epizód od rozličných kreatívnych tímov, no najpravdepodobnejšie je, že uvidíme práve verziu od Jane Goldman. Tvorca Game of Thrones, George R. R. Martin pomáhal pri tvorbe každého jedného pilotného dielu, a prezradil, že jeden z nich bol predbežne vyradený z výberu.
Viac informácií sa samozrejme dozvieme postupom času, ešte skôr nás však čaká posledná séria Game of Thrones, ktorá vyjde už túto jar.

Matúš Lukáč

Matúš Lukáč
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB