Okrem pokračovania Star Trek: Short Treks dostaneme aj nový animovaný seriál

Môžeme sa tešiť na ďalší animovaný seriál zo sveta Star Trek
Podporte scifi.sk
V súčasnosti sa Star Trek na filmových plátnach neteší takej obľube, akú by si štúdiá priali. Produkcia pre televíziu či menšie obrazovky sa však stále drží celkom dobre.
V rámci rozsiahleho interview pre Hollywood Reporter potvrdil producent Alex Kurtzman, ktorý bol poverený uviezť nový vek Star Treku na streamovaciu službu CBS All Access, že scenárista Marty McMahan sa okrem práce na seriály Rick a Morty podieľa aj na tvorbe animovaného seriálu Lower Decks. Ten bude o samotárskej posádke nachádzajúcej sa na palube menšej vesmírnej lode Vesmírnej flotily. Fanúšikovia tak dostanú ďalší animovaný seriál zo sveta Star Trek.
Podľa Hollywood Reporter je seriál zameraný na deti a potenciálne by sa mohol vysielať aj mimo streamovacej služby. Ďalšie detaily však Kurtzman neprezradil.
„Sú tu ďalšie animované projekty, na ktorých pracujeme a majú úplne inú perspektívu a atmosféru ako Lower Decks. Vzrušujúce na tom je, že sa na každý animovaný seriál pozeráme nielen podľa toho, v čom je jeho atmosféra rozdielna, ale aj akú rozdielnu technológiu môžeme v týchto seriáloch použiť tak, aby boli vizuálne úplne odlišné.“
Kurtzman navyše potvrdil, že ďalšie dve časti minisérie krátkych príbehov Star Trek: Short Treks, ktorá len nedávno zakončila štvrtou epizódou svoju prvú sériu, budú odvysielané na jar po skončení druhej série Discovery. Na rozdiel od predošlých Short Treks budú tie nasledujúce animované a nie hrané.
Star Trek: Short Treks
Star Trek: Short Treks / Zdroj Disclaimer
„Naším cieľom nie je len rozšíriť definíciu Star Treku a toho, čo je považované za tradičný Star Trek, ale tiež vyrozprávať príbehy vo veľmi krátkom časovom úseku, ktoré sú celistvé a ktoré sa tiež spájajú s väčším obrazom toho, čo vytvárame nie len v Discovery, ale aj v budovaní sveta Treku vo všeobecnosti. A musíte vyrozprávať tieto veľmi dôverné, emocionálne príbehy, ktoré sú vedľajšie príbehy postáv. Takže budete mať výhodu zážitku z príbehu samotného a keď si potom pozriete Discovery uvidíte, že to všetko spelo do udalostí sveta druhej série.“
Short Treks nám ponúkol skvelé úryvky z rozsiahleho sveta Discovery, takže pretaviť tento nápad do ďalšieho média, akým je animácia, je určite zaujímavou cestou ako sa dajú striedať druhy príbehov, ktoré môžu byť spracované aj v takomto formáte. Nechajme sa teda prekvapiť, aké ďalšie námety nám tvorcovia prinesú.
Druhá séria Star Trek Discovery bude mať v USA a v Kanade premiéru 17. januára na streamovacích službách CBS All Access a Space a deň neskôr medzinárodne na Netflixe.

Ivana Kráľová

Ivana Kráľová
Som fanúšička filmov, seriálov a kníh rôznych žánrov a tiež popkultúry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB