Všetky štyri pokračovania Avatara už skončili s nakrúcaním a James Cameron zdieľal nové video

James Cameron zdieľal nové video, kde rozpráva o očakávaných pokračovaniach Avatara.
Filmová história scifi
Režisér James Cameron oznámil, že herecké obsadenie pokračovaní Avatara skončilo s nakrúcaním. Herci svoju úlohu na sequeloch splnili, ale Camerona ešte čaká zdĺhavý proces postprodukcie. Herečka Sigorney Weaver pred mesiacom povedala, že pracuje na pokračovaniach Avatar 4 a Avatar 5 a dodala, že v nich uvidíme mnoho podmorských scén. To znamená, že sa spolu s ostatnými hercami musela naučiť potápať bez dýchacích prístrojov, aby sa tak dostali do svojich rolí.
Na sociálnych sieťach sa objavilo nové video a James Cameron v ňom hovorí, že hlavné nakrúcanie pokračovaní Avatara sa skončilo. Okrem tohto oznámenia tiež spropagoval najnovšiu upútavku filmu Alita: Battle Angel. Spomenutí boli aj herci z Avatara Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang a Kate Winslet, ktorých pochválil za usilovnú prácu. Výroba pokračovaní začala v septembri minulého roku, takže herci a štáb mali dosť práce, aby stihli všetky deadliny. Cameron zatiaľ nakrúca niekoľko ďalších scén s kaskadérmi.
Avatar 2 pôjde do kín 18. decembra 2020 a nasledovať ho bude Avatar 3 v decembri 2021. Avatar 4 a Avatar 5 by mali vyjsť v decembri 2024 a 2025. James Cameron uviedol, že štvrtá a piata časť sa do kín nedostane ak by prvé dve pokračovania neboli úspešné a nevykryli rozpočet. Keď ale vezmeme do úvahy, že prvá časť je najziskovejším filmom všetkých čias a že Sigourney Weaver pracovala na štvrtej a piatej časti, je vysoko pravdepodobné, že o niekoľko rokov v kinách uvidíme všetky pokračovania.
James Cameron strávil v rámci predprípravy na Avatar 2 s hercami a štábom celé mesiace, aby sa uistil, že nová technológia snímania pohybu pod vodou funguje tak, ako má. Práve v tom čase sa tiež herci učili potápať bez prístrojov. Nová technológia s istotou kompletne zmení tvár zábavného priemyslu, čo vlastne samotnému Cameronovi nie je cudzie, keďže už v minulosti priniesol veľa revolučných noviniek do sveta filmu. Kým ale uvidíme, čo Cameron vytvoril, budeme si musieť počkať ďalšie dva roky. Časový rámec ukazuje, koľko času režisér strávi procesom postprodukcie, aby bolo všetko dokonale prepracované.
Detaily príbehu nadchádzajúcich častí Avatara sú stále zahalené rúškom tajomstva, ale názvy vraj unikli. Pokračovania sa budú volať: Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider a Avatar: The Quest for Eywa. Názvy ešte neboli potvrdené, ale hovorí sa, že pochádzajú z oficiálnych dokumentov z nakrúcania. Možno sú to ale len dočasné náhrady za pravé názvy, takže na ďalšie informácie si budeme musieť počkať. Zatiaľ si môžete pozrieť video Jamesa Camerona pre fanúšikov na twitterovom účte Avatar.
Avatar 2 - Produkcia - Nové diely Disclaimer

Ivana Kráľová

Ivana Kráľová
Som fanúšička filmov, seriálov a kníh rôznych žánrov a tiež popkultúry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB