Stroj času sa dočká novej adaptácie od režiséra Andyho Muschiettiho

Andy Muschietti, režisér hororu To, natočí nový film Stroj času podľa knižnej predlohy H.G. Wellsa.
Eva
Eva
Podporte scifi.sk
Po tom, ako sa Andy Muschietti podieľal na obidvoch dieloch hororu To, ktoré sú filmovými adaptáciami románu S. Kinga, natočí nové spracovanie Stroja času na motívy sci-fi románu od britského spisovateľa H.G. Wellsa. Táto informácia sa objavila len pár dní po tom, ako sme sa dozvedeli, že sfilmuje hranú verziu japonskej mangy Attack on Titan (v češtine vyšla séria pod názvom Útok titánů).
Ilustračné obrázky k spacenews - Scéna - Stroj času .
Ilustračné obrázky k spacenews - Scéna - Stroj času / Zdroj Disclaimer
Podľa Deadline sa na reboote filmovej verzie románu Stroj času budú podieľať filmové štúdiá Warner Bros., Paramount Pictures a DiCapriova spoločnosť Appian Way. Na filme bude Andy spolupracovať so svojou sestrou, producentkou, Barbarou Muschietti a pridá sa k nim aj výkonný producent Arnold Leibovit, ktorý sa podieľal na filmovej verzii Stroja času z roku 2002. Barbara bude na produkcii spolupracovať s Jennifer Davissonovou a Leonardom DiCapriom.
Knižná predloha vyšla v roku 1895 a odvtedy bola dvakrát sfilmovaná. Príbeh zobrazuje vynálezcu z Victorian Surrey, ktorý sa snaží objaviť štvrtú dimenziu, lenže pri testovaní svojho zhotoveného stroja sa prenesie 800 000 rokov do budúcnosti. Tam sa stretáva s dvomi rôznymi rasami - preživšími potomkami ľudí a krutými Morlokmi žijúcimi v podzemí.
Wellsov román má niekoľko filmových spracovaní. Prvýkrát bol sfilmovaný v roku 1960 Georgeom Palom pod názvom Stroj času a zahral si v ňom Rod Taylor. Naposledy sa objavila verzia z roku 2002, natočená Simonom Wellsom (pravnukom H.G. Wellsa), v ktorej si vynálezcu a cestovateľa časom zahral Guy Pearce.

Eva

Eva
.

Súvisiace objekty SFDB

(1960)

Stroj času

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1960)

Stroj času