Edičné plány vydavateľstiev na rok 2015

Tak, prvé dva mesiace nového roku už máme za nami a na poličkách kníhkupectiev sa postupne začínajú objavovať knižné novinky tohto roku. Preto sme sa rozhodli spísať akýsi prehľad edičných plánov slovenských a českých knižných ale i komiksových vydavateľstiev. Poďme sa teda pozrieť aspoň na pár z nich.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Ikar:
Vydavateľstvo Ikar uverejnilo čiastočný edičný plán na obdobie január – marec 2015. Z toho čo je možné zazrieť sa môžeme tešiť na knihu Pomalé skúmanie ticha od Patrick Rothfussa (v češtine vydá Argo pod názvom Hudba ticha) a na román Kniha života od Deborah Harknessovej, podľa anotácie určený skôr ženským čitateľkám. Rovnako sa môžeme tešiť na novú Kingovku Pán Mercedes. Mimo uvedených titulov prakticky žiaden ďalší nespadá do žánru fantastickej literatúry, okrajovo snáď ešte historicko-mysteriózny román Zradca od C. J. Parrisovej. Viac na:
Slovart:
Slovart má na svojej stránke taktiež zverejnený edičný plán na obdobie október 2014/marec 2015. Už viac menej klasicky sa vydavateľstvo v oblasti fantastiky upriamuje na mladú generáciu, a inak tomu nebude ani tento rok. Spomedzi titulov isto stojí za pozornosť slovenské vydanie románu Lirael od Garth Nixa. Séria urban fantasy Nástroje smrteľníkov od Cassandry Clare dôjde svojho vyvrcholenia v románe Mesto nebeského ohňa. Pre mládež sú určené aj ďalšie diely sérií Jazdci časom od Alex Scarrowa v podobe románu Večná vojna, a Upírska akadémia od Michelle Mead s názvom Spútané mágiou. Do dystopickej budúcnosti sa pozrieme v románe Adaptácia od slovenskej autorky Miroslavy Varáčkovej. Na základe minuloročných vydaní môžeme aj trochu špekulovať, že v tomto roku vyjde aj Firefight (orig. názov), čo je pokračovanie románu Metalurg od Brandon Sandersona (na českom trhu ho plánuje pod názvom Regalia vydať Talpress, slovenský názov nie je známy). Viac na stránke
The Slow Regard of Silent Things - Plagát - obalka
Lirael - Plagát - obalka1
Firefight - Plagát - cover
Tatran:
Tatran podľa svojej stránky tento rok plánuje vydať zvyšné diely Ságy ľadu a ohňa od G. R. R. Martina. Konkrétne by malo ísť o Búrku mečov, Hostinu pre vrany a Tanec s Drakmi.
Albatros:
Vo vydavateľstve Albatros spomedzi množstva nefantastickej a detskej literatúry zaujal román Ondřeje Neffa pod názvom Pán země, z cyklu Tajemství pěti světadílu, čo je akési pokračovanie Verneoviek, ktoré Neff často prekladal. Viac informácií o edičnom pláne Albatrosu nájdete tu.
And Classic/Banshies
Classici žiaľ na svojich oficiálnych stránkach plán produkcie na rok 2015 nezverejnili a nakoľko nemajú ani FB profil, edičáku sa je ťažko dopátrať. Ich plán môžeme len predpokladať na základe toho čo vydali v minulom roku. Dá sa teda predpokladať, že budú pokračovať v reprintovom viazanom vydaní Goodkindovho Meča pravdy ako i druhej série Zelazneho majsterštiku zo sveta Amberu. Doterajšia produkcia Scalziho románov sa pravdepodobne končí, nakoľko autorovi dochádzajú knihy vydané v origináli. Koniec -koncov, na tento rok ešte len plánuje vydať The End of All Things, ďalší diel série Vojny starého muža. Je teda otázne, či sa spomínaného románu dočkáme už tento rok, alebo až ten budúci (poprípade či sa vôbec vydá). V minulosti And Classic s rôznymi úspechmi vydávali aj tvorbu David Gerrolda (autor úspešnej Chtorranskej série), je však otázne, či niečo od tohto spisovateľa vyjde aj toho roku. Bolo by minimálne slušné vydať druhý diel série Star Wolf, nakoľko diel prvý a tretí už nejaký ten čas vonku je. Určite by sme však ocenili dovydávanie Marťanskej trilógie (kľudne aj reprint) od Kim Stanley Robinsona. Ako dopadne séria o Dominicovi Flandrymu, z ktorej už dávnejšie vydali Classici iba siedmy diel z deviatich (!!! – ak nepočítame poviedky) pod názvom Rytíř přízraků a stínů, je otázne. V prípade že sa objaví také niečo ako edičný plán, tak ho s najväčšou pravdepodobnosťou nájdete na ichoficiálnej stránke
Pán země - Plagát - obalka
The End of All Things - Plagát - cover
The Middle of Nowhere - Plagát - cover
Argo:
Argo sú spolu s vydavateľstvom Triton a Mladou Frontou pravdepodobne najväčšími nakladateľmi na českom trhu. Z toho dôvodu je jeho produkcia zameraná pre širšie masy a mnohé knihy by sa dali označiť za slipstream, teda stojace na pomedzí žánrovej SFFH literatúry a literatúry hlavného prúdu. Napriek tomu produkujú i čisto žánrovou literatúru, ako sú napr. Hlasy a Hviezdy pokračovanie veleúspešnej série Mycélium od Vilmy Kadlečkovej. V spolupráci s Tritonom vyjde už spomínaná antológia Přátelé Nadace. Popri tom vyjde prvá časť niekoľko dielnej série Divoké karty od G. R. R. Martina, tentokrát zameraná na žáner alternatívnej histórie. Argo bohužiaľ zverejňuje plán len na polrok a uvedené tituly sa nachádzajú v edičáku na jeseň/zimu 2014. Na ďalšie informácie si tak budeme musieť počkať.
Pozn.: V čase písanie tohto článku sa na serveri časopisu XB1 objavil komplet edičný plán na rok 2015. Okrem už spomenutých titulov by som rád upriamil pozornosť dystopický Vodní nůž od Bacigalupiho či Anihilaci od Jeff Vandermeera. Fanúšikovia fantasy si prídu na svoje v Hudbě ticha od Patrick Rothfussa (pod názvom pomalé skúmanie ticha má vydať aj slovenský Ikar), či v antológii Darebáci od editorskej dvojice Martin & Dozois. Výpočet diel ukončíme sľubným románom Atlantský gen z pera A. G. Riddleho a novinkami od Mr. Phillip K. Dicka. Konkrétne by malo ísť o titul Dokážeme vás stvořit a zbierku poviedok Minority Report. Pomyselnou čerešničkou pravdepodobne bude vydanie Artušovho pádu, spracovanie Artušovského mýtu, tento krát ale od J. R. R. Tolkiena.
Baronet:
Dlhoročný producent kvalitnej science fiction literatúry, ktorému vďačíme za preklad takých autorov ako je Frank Herbert, Ray Bradbury, Arthur C. Clarke alebo Larry Niven sa tento rok v záplave romantických a pseudohororových titulov chystá vydať dva romány z prostredia slávnych Votrelcov (Vetřelec: Odplata a Vetřelec: Probuzení) a knihy z prostredia televíznych seriálov Ospalá díra: Děti revoluce od Keith DeCandida Živí mrtví: Zkáza od Robert Kirkmana a Jay Bonansinga.
Wild Cards - Plagát - obalka
Water Knife - Plagát - cover
Out of shadows - Plagát - obalka
Brokilon:
Vydavateľstvo Brokilon tento rok vsadilo na divokú kartu edície európskej space opery, ktorú začalo vydávať predminulý rok a tento rok by sme sa mali dočkať až deviatich kníh z vesmírneho prostredia!!! Môžeme sa teda tešiť na parádnu nádielku space opier domácich českých autorov ako sú Hlávka a Vybíralová (Pomníky zimy - tretí diel série Algor), trilógiu Blíženci započatú knihou Prstenec prozření Julie Novákovej, či na román Světlo pulzaru od Aleše Pitzmosa. Poľská autorka Jaga Rydzewska sa nám predstaví vo Válečnících (prvá časť série Atalaya) a čerešničkou na torte dobrodružných space opier bude dokonca antológia československej space opery Capricorn 70). Zaujímavou bude isto i zborník českých biopunkových a transhumanictických poviedok pod názvom Terra Nullius od už spomínanej Julie Novákovej. Popri tom sa môžeme tešiť na nového Šlechtu (výborne vyzerajúca Tolkienovka Tajemství Morie, ale i scifi Rok havrana), Červenáka (Duchové Devínu - tretí diel o Roganovi a štvrtý diel série Kapitán Báthory, s názvom Železný půlměsíc), Hetešu (Tekuté krystaly, Morphin Red a Stavy nestavy), Kotouče (Nad českými zeměmi slunce nezapadá), a ďalších. Petra Slováková nás zavedie do viktoriánskeho Anglicka v Démonovi z East Endu a klasickú Conanovku si užijeme z pera Andy Knockera. Zahraniční autori budú mať zastúpenie v podobe Glen Cooka Děj se vůle noci zo série Nástroje Noci a po rokoch prekvapivo i v podobe Bill Baldwina, autora dobrodružných space opier (román Nový příliv zo série o navigátorovi Brimovi). Viac tu
Epocha:
Epocha plánuje i tento rok pokračovať vo vydávaní primárne českých autorov. Medzi iným by svetlo sveta mali uzrieť dva historické tituly od Jaroslava Mosteckého - reprint Jdi a přines hlavu krále, čo je prvý diel historickej fantasy série Vlčí věk, a zbrusu nový román Horská bouře, taktiež prvá časť dosiaľ nepomenovaného cyklu. Tešiť sa môžeme i na pokračovanie série Kladivo na čarodějnice a nové knihy Františka Kotlety. Fanúšikovia urban fantasy iste nepohrdnú románmi od Lauren K. Hamiltonovej z cyklov Anita Blake (nové časti i reedícia starých) a Meredyth Gentryová. V rámci edície Pevnost sa zas môžeme tešiť na pokračovanie dystopickej Plástvovej série s názvom Válka pláství od Jaroslava Mosteckého, ako i nový titul od Jany Rečkové (Se svědomím i bez) a zbierku scifi poviedok Srdce ledu od Davida Šenka.
Prstenec prozření - Plagát - Prstenec prozření
Železný půlměsíc - Plagát - Železný půlměsíc
Válka pláství - Plagát - obalka
Fantom Print:
Číslo jedna v oblasti klasickej fantasy a komerčnejších diel na tento rok pokračuje vo vydávaní Kolesa času od Robert R. Jordana (konkrétne by malo ísť desiaty a jedenásty diel série, ktoré vyjdú pod názvami Křižovatka soumraku a Nůž snů. Nové jaro, teda prequel k samotnému Kolesu času by mal byť už na trhu) ale i ďalších, u nás už zavedených fantasy autorov ako Richard A. Knaak (Mág Gryf zo sveta DragonRealm), Markus Heitz (pokračovanie Trpaslíkov pod názvom Triumf trpaslíků, ale i druhú a tretí diel upírskej série Syn Jidášův a Dcery Jidášove), R. A. Salvatore (zo sveta Forgotten Realms pôjde najmä o knihy Slib Čarodějného krále a Cesta patriarchy, ako aj Příběhy o Drizztovi, obľúbenom temnom elfovi). Na svoje si prídu i fanúšikovia drsných žien v prostredí urban fantasy od Patricie Briggs. Čakajú nás aj Tanečník pokračovania military od Jack Campbella a podobne ladená Smlouva na život prvý diel rovnomennej military série od Marko Kloosa. Do sveta počítačovových hier by sme sa mali pozrieť v Dragon Age: Poslední let a v Assassin Creed: Jednota ako i v Halo: Zlomený kruh. Viac info nájdete tu: Fantom Print
New Spring - Plagát - obalka
The Collected Stories: The Legend of Drizzt - Plagát - cover
Terms of Enlistment - Plagát - cover
Laser:
Laser-books má z minulého roku pár restov, ktoré pravdepodobne prenesie na rok nový. V každom prípade nás ale čaká pár peciek. Prvou z nich by mohol byť Anno Dracula, v zahraničí vcelku úspešná steampunk upírovina. Zo science fiction treba spomenúť reprint Gibsonovho románu Count Zero a Cardovej Enderovej hry, oboje v edícii Mistorvské díla Science Fiction . Fanúšikov fantasy zas potešia pripravované pokračovania sérií Železný anděl od Allana Campbella a Podzimní válka od Daniela Abrahama (tento autor má na svedomí aj vrelo privítanú sériu The Expanse, kde vystupuje spolu s Ty Franckom pod pseudonymom James S. A. Corey). Viac info o edičnom pláne (treba poznamenať, že nekompletnom) na adrese: Laser-books
Anno Dracula - Plagát - Anno Dracula
Ender's Game - Plagát - obalka2
 An Autumn War  - Plagát - obalka
Leonardo:
Pán Pilch, ktorý má na svedomí Brokilon v poslednej dobe vedie spolu so svojou mamou i vydavateľstvo Leonardo. Vzhľadom na nabitý edičák Brokilonu ťažko povedať aké knihy Leonardo v 2015 vydá, hoci minulý rok potešil všetkých pravoverných fanúšikov Zaklínača.
Mladá Fronta:
Vydavateľstvo MF na jar/leto 2015 neplánuje vydať žiaden titul z fantastického žánru. Je to iste škoda, nakoľko minimálne séria Kroniky hladového města od Philip Reevea by si zaslúžila vytlačiť posledný diel A Darkling Plain. Podobne je na tom i séria Artur Mumby od toho istého autora, kde chýba posledný diel s názvom Mothstorm.
Návrat:
Nanešťastie vydavateľstvo Návrat pravdepodobne navždy skončilo so žánrom SFFH. Posledné novinky vravia len o postupnom vydávaní kompletnej (pravdepodobne) tvorbe Jules Vernea v ilustrovanom vydaní. Je to isto škoda, nakoľko mnohé tituly ako napr. Heaven's Reach, čo je posledný diel druhej Trilógie o pozdvihnutí od David Brina, či tvorba Jack McDevitta, započatá, Motormi Boha, by si zaslúžili dovydávať. Viac na oficiálnej stránke:
A Darkling Plain - Plagát - cover
Mothstorm  - Plagát - cover
Heaven's Reach - Plagát - cover
Odeon:
Český vydavateľ neplánuje tento rok vydať žiadne knihy zo žánru SFFH. Jediným zaujímavejším titulom pre fanúšikov žánru je Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování od Haruki Murakamiho, ten však neobsahuje žiadne fantastické motívy.
Polaris:
Ťahúňom tohtoročných kníh od Polarisu bude asi Neal Asher a jeho Technik, space opera zo sveta Rádu (Polity Universe), no popri tom zaujali aj Piráti oblohy od William Kinga s prísľubom dobrodružstva v štýle Johna Cartera či Jacka Vanceho. Popri tom sa môžeme tešiť aj na ďalšie dobrodružstvá z vesmíru Honor Harringtonovej či z fantasy cyklov Simon R. Greena - Nočná strana pokračuje zbierkou poviedok sfdb,3485,Historky z Noční strany} a cyklus Tajnej histórie o tajomnej rodine Droodov zas Vlastnictvím Vznešené dámy. Dôjde i na reprinty Neil Gaimana, takže ak vám chýba do zbierky, tento rok vám bude priať. Viac info na stránkach vydavateľstva
Straky na vrbě:
Pan Bronec na svojom portáli zverejnil niekoľko reprintov, najmä druhé vydanie Zelazneho klasiky Deväť princov Amberu a Planetu mezi dvěma Slunci od Roberta Fabiana. Nás však hlavne zaujali nové knihy. Napríklad plánovaná space opera Aréna: Tři kapitáni priamo do pána Bronca. Science fiction byl mal byť i román od Pavla Fritza – Přístav u řeky Styx. Z fantasy najviac zaujala Zdeňka Lukovská s románom Okovy krve. Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na obrov českej scény. Tlustý zlý strýc Leonard Medek nám predstaví steampunkový triptych Když prší do korzetů a Jaroslav Mostecký pre zmenu knihu Pod úplňkem hada. A vzhľadom na to, že v minulých rokoch vydali Straky nádherné antológie ako napr. Excelsior, Prokleté knihovny alebo Žoldnéři fantazie, môžeme očakávať že i tohtoročné Myslící ledovce a jiné stvůry budú stáť za to.
The Technician - Plagát - cover1
Planeta mezi dvěma slunci - Plagát - obalka
Pod úplňkem hada - Plagát - obalka
Talpress:
Pán Talaš z vydavateľstva Talpress na Facebookovom profile vydavateľstva zverejnil plánovaný edičný program na r. 2015. Nanešťastie na oficiálnej stránke sa (zatiaľ) nenachádza, takže uvádzam link na FB profil, kde zoznam nájdete TU.
Fanúšikovia fantasy si teda prídu na svoje. Môžeme sa tešiť na megabomby v podobe Světa ledu a ohně od G. R. R. Martina (kniha býva prirovnávaná k Tolkienovmu Silmarillionu a sleduje podobný cieľ – históriu fantasy sveta) či Archívu Búrlivej žiary od Brandona Sandersona, ktorý vyjde pod názvom Slová paprsků. Samozrejme i ďalšie Sandersonove knihy ako Ocelové srdce (ten už pred dvoma mesiacmi vyšiel aj v slovenčine pod názvom Metalurg) či priame pokračovanie Regalia, budú stáť za to. Do sveta ságy Malazskej knihy padlých sa spolu s jej tvorcom Stevenom Eriksonom vrátime v románe Stvoření temnoty, odohrávajúcom sa tisíce rokov pred hlavnou sériou. Fanúšikovia science fiction si zas prídu na svoje ďalšou Bujoldovkou (Aliance kapitána Vorpatrila). Mimo to plánujú u Tallpressu pokračovať vo vydávaní reprintov Zemeplošských kníh od Terryho Pratchetta, ako i pokračovať v sérii o Dlhej Zeme románom Dlouhý Mars od dvojice Pratchett - Baxter. Na záver skvelá správa pre všetkých, ktorým prirástol k srdcu Neal Stephenson: po rokoch sa dočkáme druhého dielu jeho Barokného cyklu pod názvom Zmatek. Po rozporuplnom preklade prvej časti s názvom Rtuť manželmi Sichingerových prevzal cyklus do opatery Petr Kotrle, takže starosti môžeme kľudne hodiť za hlavu 
The World of Ice & Fire - Plagát - obalka
Captain Vorpatril's Alliance - Plagát - cover
The Confusion - Plagát - cover1
Triton:
Vydavateľstvo Triton na svojom portáli síce ešte nezverejnilo plán na rok 2015, niektoré knihy však už majú avizované. V prvom rade ide o Existenci od v súčasnosti už sf nestora David Brina. Ďalej by som chcel poukázať na antológiu poviedok Přátelé Nadace, na ktorej sa podieľali rôzni autori science fiction s cieľom uctiť si pamiatku veľmajstra science fiction. Snáď sa i tento rok dočkáme nového románu z prostredia skvelej série space opier Expanzia od James S. A. Coreyho (podľa vnútornej chronológie by malo ísť o titul Cibola Burn). Viac info na domovskej stránke Tritonu
Existence - Plagát - obalka
Foundation's Friends: Stories in Honor of Isaac Asimov - Plagát - obalka
Cibola Burn - Plagát - cover
BB Art:
Vydavateľstvo na stránke ešte nemá pevne určený plán na rok 2015. Na FB stránke však už bol niekedy v júni uverejnený zoznam plánovaných titulov pre rok 2015. Podľa neho, ako i na základe minuloročných vydaní môžeme však skúsiť extrapolovať. BB Art sa v minulosti pustilo do riskantného plánu vydať komiksové omnibusy od Dark Horse. Konkrétne šlo o série Star Wars, Star Trek, Indiana Jones, AvP a Mask. Nanešťastie sa tituly nepredávali dobre, takže tadiaľto cesta na rok 2015 nepovedie. Navyše je komiksový gigant Marvel v súčasnosti zastúpený Ultimátnym komiksovým kompletom z vydavateľstva Hatchette, takže tlačiť nejaké ďalšie Marvelovky by bolo asi ako nosiť drevo do lesa. Našťastie v minulom roku vyšlo pod hlavičkou dvojitého B pár skvelých komiksov, mimo iné aj z DC univerza. Ide najmä o Superman: Nespoutaný, ktorého druhý zväzok pravdepodobne vyjde toho roku. Podobne budú pokračovať aj ďalšie tituly z DC New 52 univerza, či už pôjde o Batmana, Supermana, Justice League a ďalšie. Rovnako by sme sa mohli dočkať i tretieho dielu Planetary a najmä parádnej Sagy. Viac info nájdete tu:
Comics Centrum:
ComicsCentrum na svojich stránkach uverejnilo iba časť plánov na rok 2015, takže výčet chystaných titulov bude trochu skromný. Vydavateľstvo nám po minulé roky prinášalo zábavu v podobe Sin City a Hellboya. Konkrétne minulý rok vydali parádnu buchlu s červeným v hlavnej úlohe – Hellboy: Pekelná knižnica 1. Na tento rok plánujú v limitovanom počte pokračovať v Lovecrafťáckej sérii Zámek a klíč, ktorej predchádzajúce dva diely vyšli v celkom dávnej dobe. Mimo to sa dá predpokladať, že budú pokračovať i v ďalších sériách ako je Hellboy a Ú.P.V.O. (taktiež zo sveta Hellboya). Prvú časť edičného plánu môžete nájsť tu:
Planetary 3: Leaving the 20th Century - Plagát - cover
Saga: Volume One - Plagát - cover
Crown of Shadows - Plagát - obalka
B.P.R.D: Plague of Frogs - Plagát - obalka
Crew:
Minulý rok nás Crew obohatil úžasnými Metabarónmi. Na tento rok nachystali pokračovania máng Death Note, Bleach, Naruto, Gantz, či Attack on Titan. Plánovanými novinkami by mali byť Gunsmith Cats. Ani komiksová ponuka nie je chudobná. Chystajú sa pokračovania sérií Simpsonovcov, Garfielda, Warcraftu, Walking Dead, Usagi Yojimbo, či komiksových peciek ako sú Mýty, Lucifer, či Sandman. Reprintu sa dočká aj jeden z najcharakteristickejších antihrdinov Lobo v titule Sedm zbytečných. Za novinky možno považovať grafický román Zaklínač (áno, ten na motívy Sapkowského legendy) či tituly z prostredia Martinovej Ságy ľadu a ohňa (konkrétne by malo ísť o Potulního rytíře a Přísežný meč, adaptáciu prvých dvoch noviel zo zbierky Rytíř sedmi království, ktorá by mala byť na pultoch aj v klasickom knižnom vydaní). Pomyselnou čerešničkou na torte by mal byť grafický román Teorie rozpadu od Enki Bilala, autora známej Nikopolskej trilógie, ktorý vyjde v rámci edície Mistrovské díla evropského komiksu. Viac na:
Hachette Fascicoli / Mediaprint & Kapa:
Talianske vydavateľstvo vydávajúce Ultimátny Komiksový Komplet nedávno ohlásilo, že po vydaní posledného, šesťdesiateho čísla prvej série bude pokračovať sériou druhou a to už 16. Apríla. Prvou časťou novej série bude Avengers: Na věky věků. Bližšie info o UKK môžete nájsť na stránkach venovaných UKK
The Wolf Beneath the Tree - Plagát - cover
Fins de siècle - Plagát - obalka
Avengers: Forever, Part 1 - Plagát - cover
Záverom by som rád upozornil, že uvedený prehľad zďaleka nie je kompletný a ani konečný. Cieľom bolo vybrať najzaujímavejšie tituly a hoci som sa snažil spomenúť všetky známe vydavateľstvá, je možné, že som niektoré omylom prehliadol. Mnohé vydavateľstvá svoj plán na rok 2015 nezverejnili, niektoré iba z časti. Samozrejme, len história ukáže, čo z plánovaných (a odhadovaných) kníh a komiksov nakoniec bude vydané.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2015)

Adaptácia

(?)

Algor

(?)

Amber

(2014)

Anihilácia

(2015)

Bojovníci

(2008)

Búrka můr

(2014)

Darebáci

(2012)

Dlhá Zem

(2014)

Dlhý Mars

(2015)

Elýzium

(2012)

Existencia

(1986)

Gróf Nula

(2014)

Jednota

(2014)

Mág Gryf

(1996)

Modrý Mars

(2015)

Morphin Red

(2004)

Nová jar

(2005)

Nôž snov

(2014)

Odplata

(2015)

Okovy krvi

(2015)

Pán zeme

(2014)

Prebudenie

(2015)

Pyro

(2015)

Rok Havrana

(2012)

Sága

(2015)

Srdce ľadu

(1990)

Star Wolf

(2013)

Tanečník

(1992)

Zaklínač

(2004)

Zmätok

(2014)

Zradca

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2015)

Adaptácia

(?)

Algor

(?)

Amber

(2014)

Anihilácia

(2015)

Bojovníci

(2008)

Búrka můr

(2014)

Darebáci

(2012)

Dlhá Zem

(2014)

Dlhý Mars

(2015)

Elýzium

(2012)

Existencia

(1986)

Gróf Nula

(2014)

Jednota

(2014)

Mág Gryf

(1996)

Modrý Mars

(2015)

Morphin Red

(2004)

Nová jar

(2005)

Nôž snov

(2014)

Odplata

(2015)

Okovy krvi

(2015)

Pán zeme

(2014)

Prebudenie

(2015)

Pyro

(2015)

Rok Havrana

(2012)

Sága

(2015)

Srdce ľadu

(1990)

Star Wolf

(2013)

Tanečník

(1992)

Zaklínač

(2004)

Zmätok

(2014)

Zradca

Ďalšie články a poviedky v téme Edičné plány vydavateľstiev

Jarná súťaž o knižné balíčky

Jar prináša rôzne výkyvy teplôt, nálad, únavu, ale aj čerstvé novinky z knižného sveta či malé súťaže o veľké ceny!

Komiksy, ktoré pohladia vašu dušu #2

Komiks funguje ako bežná kniha – vyberiete si žáner, ktorý je vám sympatický, zvolíte si tému, rozsah, krajinu pôvodu, autora a pri troche šťastia sa môžete doň začítať okamžite.

Komiksy, ktoré pohladia vašu dušu #1

S komiksovou produkciou sa roztrhlo vrece aj u nás. Možno sa vám to nezdá, ale vydavateľstvá, akými sú napr. Albatrosmedia a Slovart, už od minulého roka pomaly a postupne vsúvajú do svojej ponuky všelijaké komiksy.

Záleskautky: Plán za všechny prachy

Mierne ueletené, gendrovo vyvážené či nebezpečne odvážne - aj takéto vedia byť hrdinky Noelle Stevensonovej, komiksovej autorky s výrazným zmyslom pre čierny humor!

Plány komiksových vydavateľstiev na rok 2018 - Comics Centrum

Pozrime sa, na aké komiksy sa môžme tešiť v tomto roku na našom trhu.

Knižná beseda s Laserom

V utorok sa konalo ďalšie z pravidelných stretnutí fanúšikova fantastickej literatúry, ktoré organizuje kníhkupectvo Funtastic. Tentokrát s redaktorom z vydavateľstva Laser. A my sme boli pri tom!

Edičné plány vydavateľstiev na rok 2015

Tak, prvé dva mesiace nového roku už máme za nami a na poličkách kníhkupectiev sa postupne začínajú objavovať knižné novinky tohto roku. Preto sme sa rozhodli spísať akýsi prehľad edičných plánov slovenských a českých knižných ale i komiksových vydavateľstiev. Poďme sa teda pozrieť aspoň na pár z nich.