Star Wars: Epizóda VII sa bude odohrávať 30 rokov po Návrate Jediho

Horúce novinky zo STAR WARS univerza. V máji padne prvá klapka.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Disney a Lucasfilm s radosťou oznamujú, že natáčanie siedmej epizódy Hviezdnych vojen, režírované J.J. Abramsom, začne v máji 2014 v londýnskych štúdiách Pinewood.
Lucasfilm zdokumentoval prvé natáčanie pre všetky doterajšie epizódy:
Epizóda IV: Nová nádej - 22. marec 1976 – Tozeur, Tunisko. 130 členný štáb sa vydal do púšte na 42 nákladných a osobných autách, vrátane ôsmych vojenských nákladiakov plných výbavy. Prvé natáčanie bolo kompletné o 9:35 ráno
Epizóda V: Impérium vracia úder - 5. marec 1979 – Prvý deň natáčania vo Finse v Nórsku. Štáb musel znášať mínusové teploty, mráz, prudký vietor a lavíny aby dokončil prvé 65 minútové natáčanie.
Epizóda VI: Návrat Jediho - 11. január 1982 – Štúdia EMI Elstree na okraji Londýna. Napriek tomu, že išlo o natáčanie vo vnútri, točila sa scéna s piesočnou búrkou, ktorá však bola nakoniec z filmu vystrihnutá.
Epizóda I: Skrytá hrozba - 26. jún 1997 – Prvý deň natáčania, štúdia Leavesden v Hertfordshire, Anglicko. Po dlhej prestávke mimo režisérskej stoličky, George Lucas natáča prvú scénu pred modrým plátnom s hercami Rayom Parkom a Ianom McDiarmidom.
Epizóda II: Klonovaní útočia - 26. jún 2000 – Štúdiá Fox, Austrália. Presne tri roky po natáčaní Epizódy I, sa štáb znova stretáva s Ianom McDiarmidom pri prvej klapke.
Epizóda III: Pomsta Sithov - 30. jún 2003 – Štúdiá Fox, Austrália. Prvá scéna s Haydenom Christensenom ako Anakinom a Ewanom McGregorom Ako Obi-Wanom spolu s R2-D2
Rovnako bolo potvrdené, že nová epizóda sa bude odohrávať 30 rokov po udalostiach z Návratu Jediho. Ústrednými postavami bude nová trojica vodcov. Avšak tešiť sa môžeme aj na staré známe tváre. Detaily ohľadom obsadenia a príbehu zatiaľ nie sú známe.

Dávid Novotný

Dávid Novotný

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB