Nový datadisk k WoW, Warlords of Draenor, bude plný vojny

Stante sa súčasťou éry Železnej hordy. Éry, kedy sa najmocnejšie klany orkov zjednotili a stali sa silou, ktorá pohltila celý Draenor.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
World or Warcraft - Warlords of Draenor - Warlords of Draenor
World or Warcraft - Warlords of Draenor - Warlords of Draenor / Zdroj Disclaimer
Blizzard oznámil nový datadisk k hre World of Warcraft a jeho názov je Warlords of Draenor. Datadisk sa odohráva v čase starej hordy, keď ešte Ner‘zhul nebol kráľom Lichov a Gul’dan neotvoril Temný portál.
Datadisk prinesie hráčom možnosť preskúmať Draenor, miesto, ktoré bolo po mnohých vojnách známe ako Outland. Tu sa budú môcť stretnúť s mnohými postavami známymi z legiend a stať sa svedkami vojny, ktorá tento svet takmer zničila.
Warcraft - Trailer - Toto video je nezaradené. Zobraziť ho môžu len používatelia, ktorí naň majú odkaz. World of Warcraft: Warlords of Draenor Announcement Trailer (EU) Disclaimer
Nový svet a príbeh nebude jediná vec, ktorú bude Warlords of Draenor obsahovať. Hráči sa konečne dočkajú nových modelov postáv. Na oficiálnej stránke sú k nahliadnutiu Modely Orc, Dwarf a Gnome. Hranica maximálneho levelu bude posunutá na 100 a nový svet bude obsahovať stovky nových questov, nové dungeony a raidy, nové príšery a podobne.
Aby mohli hráči zažiť nové dobrodružstvá čo najskôr, každý dostane možnosť vybrať si jednu postavu, ktorá okamžite dostane level 90 a môže sa pustiť do prieskumu Draenoru.
Každý hráč bude mať na Draenore k dispozícii vlastnú základňu. V nej bude môcť stavať opevnenia, farmy, stajne, kasárne a rôzne iné budovy. Postupne sa vďaka tomu budú hráčovi odomykať nové možnosti a úlohy a bude môcť najať jednotky, ktoré mu pomôžu získať vybavenie a plniť úlohy.
Moje osobné pocity z tohto datadisku sú zmiešané. Keď som sa prvýkrát stretol s hrou Warcraft 3 a siahol po hernom manuáli, príbeh, ktorý obsahoval, ma pohltil. Zelené monštrá, ktoré zničili Draenor, koncil Warlockov na čele s Gul‘danom, ktorý otvoril Temný portál a takmer si podmanil Azeroth, všetko to bolo super. Vidieť tieto udalosti v pohybe a dokonca ich môcť ovplyvniť v hre znie super. Ale je to dobrý nápad? Podľa mňa nie. Nastoľuje totiž pre mňa dve otázky, ktoré ma znepokojujú.
Ako sa hráč dostane do času, kedy sa tieto udalosti odohrali? Draci z väčšej časti stratili svoju moc a preniesť sa tak ďaleko v čase, do tak dôležitého bodu, podľa mňa nie je pre kúzlo pre bežných smrteľníkov. Druhou otázkou je, prečo minulosť? Čo s udalosťami, ktoré sa odohrali v hre v súčasnosti? Radšej by som bol, keby sa datadisk zaoberal práve týmito vecami. Čo s Hordou, ktorá má nového vodcu? Ten má nemilú úlohu zjednotiť a udržať pokope to, čo Garrosh takmer zničil. Aliancia to tiež nemala ľahké. Niektoré spojenectvá zosilneli, iné sa takmer rozpadli. A potom tu máme Pandariu, ktorá bola takmer zničená vojnou a niekde v pozadí sa skrýva to, čo mňa zaujíma najviac. Azshara. Nie je isté, čo sa s ňou stalo, ale v Cataclysme bol nejeden Naga a táto rasa mala celkom dôležitú úlohu. Odvtedy o nej však nebolo veľa zmienok. Warlord of Draenor možno odpovie aj na niektoré z týchto otázok. Ostáva len čakať na ďalšie informácie o tom, čo Blizzard chystá.
Čo si o tomto novom rozšírení hry myslíte vy?

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Juraj Búry
už som počul, že na ofiku to má aj príbeh :D :D :D
09.11.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB