Iáson v Atlantíde - nový seriál od BBC

BBC One poodhalilo rúško tajomstva ohľadom ich nového fantasy seriálu, ktorý by sa mal stať nástupcom Merlina. Atlantis (Atlantída) rozpovie dobrodružstvá Iásona, ktorý sa ocitne na bájnom ostrove odsúdenom na zánik.
Filmová história scifi
Atlantis - Reklamné - Hlavní hrdinovia
Atlantis - Reklamné - Hlavní hrdinovia / Zdroj Disclaimer
Za seriál zodpovedá Howard Overman, ktorý bol hlavnou postavou za seriálom Misfits. Produkciu ovláda duo Julian Murphy a Johnny Capps, ktorý stáli za veľmi úspešným Merlinom.
Dej seriálu sa bude odohrávať - ako už názov napovedá - v bájnej Atlantíde, kde Iáson a jeho druhovia natrafia okrem známych mýtických bytostí a hrdinov aj na tie neznáme. Veď sa presvedčte z traileru:
Atlantis - Trailer - 1 Disclaimer
Či je táto Atlantída naozaj v našom svete alebo niekde inde, nevieme. Slová tajuplného orákula, ktoré Iáson stretne, mu prikazujú, aby nikomu nehovoril, že sem prešiel bránou. "Bol si sem pritiahnutý silami tak mocnými, že siahajú medzi svetmi." Možno sa jedná o alternatívnu Zem...
Už v traileri sa ale spomínajú známe postavy, ktoré ale neodpovedajú nám známym predstavám o nich - príkladom je casting Marka Addyho (Game of Thrones) ako Herkula (áno, je to ten tučný chlapík z obrázku hore) alebo Roberta Emmsa (Kick-Ass 2) ako Pytagora. :D Mladosť Iásona nám ale navráva, že producenti možno použili podobný koncept ako v Merlinovi, keď sa príbeh sústreďuje na prvotné dobrodružstvá hlavných postáv, predtým, než sa stali legendami.
Nech je to tak, či onak - producenti sa samozrejme rozhodli popustiť uzdu svojej fantázii. "Je mi jasné, že niektorí akademici gréckej mytológie na nás budú poriadne naštvaní za to, čo robíme, ale viete, akademici, som presvedčený, že si s nimi poradíme," žartoval na túto tému tvorca seriálu Overman.
Termín premiéry Atlantis ešte nie je vonku, ale dočkáme sa jej určite túto jeseň, takže sa nalaďte na epickú mytológiu.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB