Umrel spisovateľ Ray Bradbury

Spisovateľ Ray Bradbury (1920 - 2012), ktorý sa preslávil najmä svojimi sociálne kritickými románmi Farenheit 451 a Marťanskými kronikami či typicky melancholickými poviedkami umrel. Nech ho svetlo hviezd vedie k novým svetom...
Podporte scifi.sk
Ray Bradbury sa narodil 22. augusta 2012. Jeho vrcholnými a zároveň najznámejšími dielami je dystopický román z blízkej budúcnosti Farenheit 451 (1953) alebo pásmo sociálne kritických science-fiction príbehov pod menom Marťanské kroniky (1950) či Ilustrovaný muž (1951). Bradbury je jedným z najoslavovanejších spisovateľov vedeckej fantastiky 20. storočia, čo dokazujú aj množstvá ocenení, ktoré získal za svoje celoživotné dielo (napr. World Fantasy Award, Stoker Award, Prometheus Award). Od roku 1992 udeľuje organizácia Science-fiction a fantasy spisovateľov Ameriky cenu za výnimočnú scenáristickú prácu, ktoré nesie jeho meno. Umrel 5. júna 2012.
An Evening with Ray Bradbury - Ray Bradbury
An Evening with Ray Bradbury - Ray Bradbury Disclaimer
V februári 2001 sa Ray Bradbury zúčastnil spisovateľského sympózia, počas ktorého vyrozprával svoj životný príbeh prešpikovaný mnohými radami pre (nielen začínajúcich) spisovateľov. My si myslíme, že sa mu neoplatí venovať len minútku ticha. Je potrebné mu venovať skoro hodinku. Nech sa páči:
An Evening with Ray Bradbury - Celý záznam - Večer s Rayom Bradburym Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
R.I.P....btw, spominate si na serial, ktory kedysi davala TV Nova? Divadlo Raya Bradburyho. Epizodickou podobou tam boli sfilmovane jaho najslavnejsie poviedky (okrem ineho aj Zvuk hromu)...
06.06.2012
Roland Axenberg
R.I.P
07.06.2012
Feidias
451* Fahrenheita pro mě navždy zůstane jednou z nejzásadnějších sci-fi knížek co jsem kdy četl. Díky Rayi
13.06.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB