Nový Babylon 5 seriál (bol) na spadnutie

JMS na Comic Cone v San Diegu odpovedal na otázky publika. Mimo iné sa trochu rozhovoril aj o plánovanom seriáli z univerza Babylonu 5. Dočkáme sa pokračovania tejto kultovej ságy alebo nie?
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Babylon 5 - Logo
Babylon 5 - Logo Disclaimer
Babylon 5: JMS Joe Michael Straczynski
Joe Michael Straczynski (alebo JMS, čo je jeho známa prezývka na internete a mimo) dotáva už niekoľko rokov na Comic Cone v San Diegu vlastný panel, na ktorom hovorí o tom, čo sa u neho deje... a jeho miestnosť je stále plná, takže sa nezdá, že by mu to organizátori chceli o rok alebo o dva zatrhnúť. Na druhej strane - povedzme si to otvorene - jeho fanúšikovia by ho počúvali, aj keby im chcel predať mikrovlnky...
Tento rok sa od neho očakávala aspoň nejaká tá správa o stave nového diela z univerza Babylonu 5, o možnosti ktorého sa nechal počuť už minulý rok (scifi.sk informovalo).
Zdá sa, že štúdio Warner Bros. za ním prišlo minulý rok s požiadavkou pripraviť produkciu nového Babylon 5 seriálu pre nový distribučný systém, ktorý WB pripravovalo. JMS, ktorý už mal skúsenosti s pokusmi o oživenie tohto franchise-u, im povedal, že to bude robiť iba s vhodným rozpočtom (dva až tri milióny USD na epizódu), garanciou plnej prvej série a kreatívnou kontrolou nad seriálom). A Warner Bros. povedalo: Ok.
O niekoľko mesiacov na to ale implementácia nového distribučného systému bola zrušená a s ňou aj nový seriál.
JMS ale povedal, že ešte stále sú v rokovaniach (ktoré inak ukazujú na skoré uzavrenie), že sa pravdepodobne nového seriálu dočkáme. Či to ale bude pokračovanie, reštart starého seriálu alebo predkračovanie, to zatiaľ nevieme.
Okrem tejto správy povedal JMS, že práve píše pilotný film k novému seriálu s názvom Epidemic, ktorý by sa mal pohybovať medzi štýlom procedurálneho a mystery seriálu. Viaže ho k tomu zmluva s dvoma zámorskými (možno európskymi?) spoločnosťami a tieto ešte hľadajú partnera na americkom trhu.

Šaňo aka Babcom

Šaňo aka Babcom

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Feidias
Svého času se mi to hodně líbilo a nějaká doba už to je. V dnešní době remaků už by nový Babylon měli chystat:)). Hodil by se protože pokud vím, nenatáčí se teď žádný space opera seriál. Možná ještě Terranova. No ale vlastně počkat to mě připomělo ty Falling Skies jdu se podívat jak to s nimi vypadá:).
02.08.2011
cyberstorm
Daj pokoj s remakeom....pekne krasne (pred)pokracovanie...
02.08.2011
draculin
U predpokracovania je trosku problem, ze by sme v zasade vedeli, ako to dopadne. Pokial by JMS nejak uplne nepreonacil zakladnu dejovu liniu :)
02.08.2011
Feidias
Noo já jsem spíš myslel remake ve stylu Battlestar Galacticy
02.08.2011
Aldeberan
Marek: teš sa na Blood and Chrome :) Čo sa týka remaku tak som si už dlhšie skúšal predstaviť, ako by vyzeral a došiel som k tomu, že si to nedokážem prestaviť. Babylon 5 je "so 90''", geniálna kombinácia ThunderCats a Enderovej hry - remake by sa musel dramaticky vo vyzneni odchýliť od originálu a na to je seriál príliš mladý.
04.08.2011
draculin
Toš, tak ja by som si vedel predstavit, keby sa styria scenaristi dali dohromady :) JMS by pisal zaklad a spiskal zakladnu dejovu parabolu a zapletky. Moore by to zrealnil, zdrsnil, pospinil a pridal ten nadych nastojcivej skutocnosti, ktora bola v BSG. Whedon by to odlahcil a miestami prepisal dialogy. Nakoniec by to preslo este rukami J.J.Abramsa, aby do dostalo spravne komerny spad. Za idelanych podmienok by vznikol dokonaly scifi serial :) ...noo....tak dobre, idem sa zobudit :)
05.08.2011
Aldeberan
mne by stacila konbinacia Whedon/JMS. DIalogy v B5 boli niekedy na staru backoru
08.08.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB