Farscape (1999)

John Crichton, astronaut a vedec NASA, sa na(ne)šťastie dostane červou dierou na druhý koniec vesmíru, kde sa pridá k posádke žijúcej vesmírnej lode Moya. Jej posádka - zbierka zaujímavých osobností z celého vesmíru na úteku pred opätovným uväznením.
EPIZÓDA: Stratený vládca (Throne for a Loss)
PLOT
Rygel je v zajatí, Zhaan sa pokúša pomôcť stratenej duši a ostatní z posádky vedú boj o záchranu.
Filmová história scifi

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
SYNOPSIA / OBSAH
Posádka Moye má dohodnuté stertnutie so skupinou Tavlekov. Keď sa ale títo dostavia na palubu, strhne sa bitka, ktorá končí únosom Rygela a zajatím jedného z Tavlekov.
DArgo sa zmocní Tavlekovho náramku - jeho zbrane, ktorý do jeho tela niečo vstrieka a stáva sa ešte silnejším a agresívnejším. Johnovi a Aeryn sa ale nakoniec podarí ho omráčiť. S DArgom v bezvedomí sa náramok od jeho ruky opäť odpojí.
Z blízkej planéty sa hlási vodca Tavlekov, Bekhesh, ktorý chce za kráľa Rygela výkupné. Rygela, ktorý so sebou zobral narýchlo vyrobené žezlo osadené s dôležitým kryštálom z lode, riadiacim jej pohon, sa teda John a Aeryn vyberú hľadať.
Zatiaľ sa Zhaan stará o mladého Tavleka, ktorý ostal na palube. Kedže je tento postihnutý abstinenciou drogy, ktorú mu do tela vstrekoval jeho náramok, má bolesti. Zhaan mu odoberie časť bolesti a pokúša sa ho presvedčiť, aby sa naučil žiť aj bez drogy, no mladý Tavlek o tom nechce nič počuť.
Rygela, nakoniec zachráni John, ktorý Bekheshovi prezradí, že Rygel je vyhnancom a žiadnym kráľom a teda nik zaň žiadne výkupné nezaplatí. Bekhesh sa najprv zdráha, no nakoniec odkopne Rygela smerom k Johnovi.
Posádka je pokope a čaká iba na kryštál, ktorý Rygel - aby ho zachránil - zjedol... Zhaan sa spojí s mladým Tavlekom, ktorého opatrovala, no ten je opäť pod vplyvom drogy v náramku.