Jumper (2008)

Genetická anomália umožní mladému mužovi teleportovať sa v priestore kam si len zažiada. Čoskoro však zisťuje, že nie je sám a okolo neho zúri vojna medzi skokanmi a tými, ktorí sa zaprisahali ich usmrtiť.

Info

Slov. názov Jumper
Orig. názov Jumper
Hodnotenie 80 % (1 hodnotení)
Anotácia Genetická anomália umožní mladému mužovi teleportovať sa v priestore kam si len zažiada. Čoskoro však zisťuje, že nie je sám a okolo neho zúri vojna medzi skokanmi a tými, ktorí sa zaprisahali ich usmrtiť.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

B.T. Niromwell @Niromwell 14.10.2018 21:49:07
8
Musím povedať, že p počiatočnej scéne, kde je hlavný hrdina na vrchole pyramídy a vyratúva, kde všade už dnes bol a koho zbalil, som si povzdychla, čo to zase bude, ale po prvej scéne to už bolo len lepšie. Veľmi príjemný, priamočiary, jedenapolhodinový večerný akčný film s prvou láskou zo strednej školy (check), sidekickom s rovnakými schopnosťami (check), hlavným hrdinou polosirotou (check), ktorý si žije nad pomery (check), až si ho jedného dňa nájde extrémistický náboženská sekta (check) s bielovlasým Samuelom L. Jacksonom na čele (dobre, to už bolo trochu originálne, ale tie biele vlasy si mohli fakt odpustiť). Príjemným prekvapením je sympatický herecký výkon pomerne všetkých hlavných hrdinov, osobne ma nadchla britská verzia Jessa Eisenberga (Jamie Bell). Najviac mi vadili "tí zlí" - ok, dokedy nás bude Hollywood otravovať katolíckymi sektami, čo chcú zničiť svet? Trochu lacné a naozaj nie uveriteľné. Trochu nedopovedaný príbeh o matke hlavného hrdinu mi doteraz leží v žalúdku - chápem, že si tvorcovia otvorili dvierka pre pokračovanie, ale takto ostal divák nenasýtený. Každopádne, po rozpačitých recenziách som veľmi milo prekvapená, ide o solídny akčný film so skvelou vizuálnou stránkou, ktorý môže konkurovať aj dnešným filmom, hoci od jeho vzniku ubehlo už desať rokov. Nečakajte veľkofilm - ale práve to ma na tomto filme bavilo.

Videá

Trailer - Trailer 1